Ştirea zilei

Un an de Ilie! Ştefan Ilie la primărie

În urmă cu un an, pe 22 octombrie 2020, în prezenţa premierului de la acea vreme, Ludovic Orban, o onoare pe care n-a mai avut-o niciun primar tulcean în istorie, Ştefan Ilie depunea jurământul de primar ales al municipiului Tulcea. Se întâmpla la mai bine de trei săptămâni de la scrutinul din 27 septembrie 2020 în care a fost prima opţiune a tulcenilor cu cele 10361 de voturi din totalul de 25670 voturi valabil exprimate sau, în procente, 40,36%! Un mandat preluat de la predecesorul său, Contantin Hogea, care a fost edilul municipiului Tulcea din 2004 până anul trecut.

Chiar dacă unii ar fi făcut un bilanţ la un an de mandat, aşa cum spunea Ştefan Ilie chiar în discursul de învestitură, problemele cu care se confruntă cetăţenii municipiului şi municipiul ca entitate administrativ teritoriale nu se vor rezolva toate într-o lună sau într-un an! Prin urmare, un prim bilanţ se va face probabil în 2024 şi asta pentru că, mai mult ca sigur, Ştefan Ilie a venit la Tulcea de la Luncaviţa nu doar pentru un singur mandat de primar ci măcar pentru patru câte a avut acolo şi unde, ca să îl cităm din nou, a realizat echipe de succes care au schimbat în bine fața colectivității.

Redăm mai jos, în întregime, atât în format video cât şi în format text, discursul primarului Ştefan Ilie de după învestirea în funcţia de primar al municipiului Tulcea,

„Prea Sfinţia Voastră, domnule preşedinte, doamnelor şi domnilor consilieri locali, stimaţi invitaţi.

Aş vrea să spun mai puţine cuvinte astăzi. În primul rând mulțumesc tulcenilor care mi-au acordat votul de încredere, care mă responsabilizează și mă onorează.

Am venit să facem eficiență în administrația publică și să respectăm cetățenii orașului Tulcea. Încercăm împreună să realizăm o echipă care să aibă la bază funcționari buni, plini de inițiativă, care să fie mândri de munca lor. Lângă mine îi aștept pe toți colegii care vor fi harnici, cinstiți, iar ceilalți vor avea opțiuni sigure, acelea de a se schimba repede sau de a schimba rapid locul de muncă. Vom eficientiza administrația publică locală prin reorganizare și prin folosirea banilor tulcenilor pentru binele tuturor tulcenilor.

Vreau să mulțumesc și locuitorilor comunei Luncavița care mi-au atribuit funcția de primar de patru ori și împreună cu care am realizat echipe de succes care au schimbat în bine fața colectivității.

Vreau să mulțumesc colegilor care m-au susținut în campania aceasta, domnului deputat Vasile Gudu care m-a propus şi m-a sprijinit în preluarea funcției de președinte al organizației, prietenilor care îmi sunt alături la orice oră și familiei care mă susține necondiționat.

Vreau să mulțumesc premierului României, domnului Ludovic Orban, pentru onoarea pe care mi-o face prin prezența domniei sale  și pentru sprijinul declarat și dovedit.

Mai am doar câteva puține cuvinte de spus pentru că avem atât de multă treabă pentru orașul nostru încât cuvintele multe nu și ar mai avea rostul. Voi vorbi însă foarte mult în timpul mandatului, cu cetățenii. Am promis că voi promova un dialog permanent cu ei și mă voi ține de cuvânt. Voi avea timp pentru toate problemele lor, voi avea timp pentru a găsi împreună cele mai bune soluții, voi avea timp pentru a asculta cele mai bune idei.

De astăzi începem! Avem de rezolvat asfaltările, gazul metan, parcările, parcurile, grădina de vară Dacia, Bididia, cariera de piatră şi câte și mai câte. Nu se vor rezolva toate într-o lună sau într-un an, dar în fiecare zi vom lucra pentru ele. Cu foarte multă muncă, cu foarte multă răbdare, cu multă imaginație și cu folosirea corectă a banului public le vom face pe toate! Să ne dea Dumnezeu succes! Mulțumesc!”

Back to top button