Ştirea zilei

Un consilier local dezvăluie: „Energoterm SA, adevărul gol, goluţ!”

Consilierul local Cristian Porneală, ales din partea USR în Consiliul local Tulcea, face azi o serie de dezvăluiri cu privire la activitatea Energoterm SA, această societate comercială care produce energie termică pentru 7500 de familii tulcene, ameninţate, voalat, de conducerea Energoterm zilele trecute că vor rămâne fără căldură de săptămâna viitoare.

„În urma comunicatelor Energoterm SA şi ale Primarului Ștefan Ilie aş dori să lămuresc tulcenii de ceea ce se întâmplă cu adevărat !
Primăria Tulcea împreună cu SC Energoterm SA vor să forțeze tulcenii să plătească unul dintre cele mai piperate preţuri din România pe Gigacalorie respectiv suma de 1071 lei!
De ce se produce scump?
Datorită lipsei de randament a unei societăți depășită moral, ce are din ce în ce mai puţini clienți. Nu este de mirare că multă lume se debranșează, datorită facturilor exorbitante. Până acum un an Energoterm SA dădea vina pe pe SC Ista România SRL, firma care deține contoarele de pe calorifere, motivând că „Aceștia au fost idecsii care ne-au fost dați! ”
Acum au găsit un alt țap ispășitor pentru rea-voinţa lor, consilierii locali care nu au acceptat jefuirea cetățeanului!
Lumea trebuie să știe că prețul s-a majorat datorită ineficienţei CAF-ului (cazanului de apă fierbinte) şi, pentru un lucru şi mai grav de atât, stabilirea unui profit maxim al SC Energoterm SA , respectiv procentul de 5%.
De ce maximul de 5% profit?
Pentru că societatea să dea bine pe hârtie și conducerea societății să își încaseze primele de performanţă.

Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul managementului defectuos al Primăriei municipiului Tulcea care nu face „nici măcar iarna sanie și vara car”. Nu face absolut nimic în interesul cetățeanului doar mimează administrația locală.

În Comisia Economică a Consiliului Local Tulcea s-a venit cu propunerea către Energoterm SA şi Primăria Tulcea să modifice proiectul şi să se treacă pe profitul minim de 1%. Dar nu s-a vrut. Dacă se vrea se poate, dacă nu, nu !!!
În calitate de consilier local cu coloana vertebrală şi cetățean al Municipiului Tulcea solicit ferm Primăriei Municipiului Tulcea reprezentată de Primarul Ștefan Ilie şi City Managerul numit de Primar, dl. Nicolae Bibu, împreuna cu SC Energoterm SA reprezentată de director Răzvan Teodoru să respecte deciziile legale ale Consiliului Local în calitate de organ deliberativ şi să modifice proiectul în interesul cetățenilor şi numai aşa va fi primi vot pozitiv !!!
Motivul pentru care Consilieri Locali USR au votat cu ABȚINERE este pentru că NU suntem de-acord cu creșterea prețului la gigacalorie dar în același timp NU putem fi împotriva subvenționării prețului la gigacaloriei de către primărie, pentru că ar însemna facturi şi mai usturătoare pentru cetățeni. Acesta a fost șiretlic marca Ștefan Ilie şi Nicolae Bibu de a forța votul POZITIV.
De reținut : Primarul şi întreg executivul sunt obligați să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local, nu să le critice în presa sau pe rețelele de socializare !
Solicit public d-lui. City Manager Nicolae Bibu să nu îşi mai depășească atribuțiunile, să nu mai intervină în ședințele de Consiliu Local decât atunci când i se va da cuvântul conform prevederilor Codului Administrativ şi să se concentreze pe o administrație locală performanţa.”
Cristian Porneală
Consilier Local USR

Back to top button