fbpx
Ştirea zilei

Un fost guvernator al ARBDD acuză: Aerul la Chilia Veche este irespirabil

- ISU Delta Tulcea a dezvăluit misterul: e un incendiu de vegetație uscată pe malul ucrainean al Dunării

În această dimineaţă, în Delta Dunării, zona Chilia, nu se poate respira. Nu e clar dacă e ceaţă, ceață amestecată cu fum, sau doar fum. Un aer greu de respirat, miros de ars. Dacă astea sunt urmările coloanei de fum ridicată ieri – foarte probabil din zona ucraineană, este sau nu pusă în pericol sănătatea oamenilor din Delta Dunării? Ştim natura acelui incendiu în condiţiile războiului de dincolo de Dunăre? Repet, este foarte greu de respirat acum.
P.S. Dacă aşa ceva se întâmplă pe străzile Bucureştiului la prima oră în urma unui incendiu, Roalertul încingea telefoanele bucureştenilor, spunându-le să stea în casă, sau să iasă liniştiţi pentru că aerul se încadrează în norme. Am discutat cu oameni din Chilia Veche şi au spus că încă din timpul nopţii nu se mai putea respira. Până acum nicio reacţie din partea autorităţilor. ISU Tulcea nu ştie nimic, cei de la 112 direcționează apelurile către ISU Tulcea.” -a declarat fostul guvernator al ARBDD, Mălin Mușetescu.

La doar câteva ore după semnalul tras de fostul Guvernator al ARBDD, ISU Delta Tulcea a venit cu următoarele precizări

În urma mai multor solicitări de informații cu privire la incendiul din zona localității ucrainene Chilia Nouă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea face următoarele precizări: În proximitatea localității Chilia Nouă, din Ucraina se manifestă un incendiu de vegetație uscată, palustră și stuficolă, iar datorită schimbării direcției curenților de aer, fumul produs de incendiu este îndreptat către zona de Nord a Deltei Dunării, mai exact în zona localității Chilia Veche. Autoritățile competente cunosc situația din zona de interes și monitorizează evoluția incendiului. Fumul degajat nu prezintă un pericol pentru populația din zonă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button