Ştirea zilei

Vaccinul Johnson&Johnson disponibil la medicii de familie!

- doar 28 de medici de familie din 85 au spus "DA" campaniei de vaccinare în propriile cabinete

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, 28 de medici de familie din județul Tulcea au spus DA campaniei de vaccinare în propriile cabinete

„Astăzi, 4 mai, au fost distribuite către medicii de familie primele doze de vaccin Johnson&Johnson (Janssen) pentru a începe imunizarea împotriva Covid-19. La nivelul județului Tulcea 28 de medici de familie (13 din mediul urban, 15 din mediul rural) s-au alăturat campaniei de vaccinare în propriile cabinete. Fiecare medic a primit câte 25 de doze de vaccin.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:

Le mulţumesc tuturor medicilor care au acceptat să facă parte din această campanie de vaccinare. Prin  imunizare putem spera la viața anterioară pandemiei. Invit medicii de familie care încă nu s-au alăturat campaniei de vaccinare în cabinete să o facă cu încredere. Ei sunt cei care își cunosc cel mai bine pacienții și se bucură de încrederea acestora, un plus în luarea deciziei de a se imuniza.”

Fiecare medic de familie va adopta propriul program de vaccinare.

Vaccinul Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel, iar acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani. Pe teritoriul României s-au înscris până în prezent 3.035 de medici de familie.”, se arată în comunicatul prefecturii.

Tariful pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie a fost majorat prin Hotărâre de Guvern în 28 aprilie a.c. şi va cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare. „Hotărârea prevede majorarea tarifului pentru vaccinarea împotriva COVID-19, la nivelul cabinetului medicului de familie, de la 30 de lei pe serviciu, adică 30 de lei pe persoană vaccinată, la 40 de lei pe inoculare . Acest tarif se justifică prin nevoia crescută de materiale sanitare și echipamente de protecție care este în cazul vaccinării împotriva COVID-19. De asemenea, actul normativ prevede măsuri de plată pentru acele centre de vaccinare care funcționează în unități sanitare care nu au în derulare contract cu casele județene de asigurări de sănătate și plata la nivelul acestor centre se va desfășura printr-un contract derulat împreună cu direcțiile de sănătate publice.„, declara Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, zilele trecute.

Potrivit preşedintelui Grupului medicilor de familie din judeţul Tulcea, dr. Monica Ifrim Catrinescu,  pentru a începe vaccinarea este nevoie de minim 5 persoane programate.

Ni s-au dat de către DSP câte 5 fiole de vaccin pentru fiecare cabinet. Din fiecare fiolă se pot obţine câte 5 doze de vaccin şi prin urmare când vom avea cinci doritori îi vom programa astfel încât să putem administra cele cinci doze dintr-o fiolă. De mâine începem programarea, să vedem când începem efectiv şi vaccinarea„, a declarat dr. Monica Ifrim Catrinescu.

Într-o postare a secretarului de stat de la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu de ieri, Tulcea avea nu 28 ci 35 de medici de familie înscrişi. De ieri până azi au mai dispărut şapte. Să vedem câţi rămân până mâine şi dintre ei câţi vor păstra neatinse fiolele de vaccin.

„Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-covid și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen).
Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit.
🆕Așa arată lista detaliată cu cei 3.035 de medici înscriși până acum:*
Mun. București (225), Alba (46), Arad (96), Argeș (68), Bacău (63), Bihor (66), Bistrița (112), Botoșani (41), Brașov (74), Brăila (30), Buzău (85), Călărași (63), Caraș Severin (9), Cluj (64), Constanța (77), Covasna (46), Dâmbovița (76), Dolj (119), Galați (36), Giurgiu (25), Gorj (59), Harghita (59), Hunedoara (39), Ialomița (34), Iași (191), Ilfov (53), Maramureș (109), Mehedinți (55), Mureș (130), Neamț (107), Olt (112), Prahova (70), Satu Mare (58), Sălaj (38), Sibiu (105), Suceava (43), Teleorman (57), Timiș (113), Tulcea (35), Vaslui (37), Vâlcea (29), Vrancea (81).
*cifrele se schimbă de la o zi la alta
Ce trebuie să știi:
🔹administrarea vaccinului Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel;
🔹acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.”
Back to top button