fbpx
Alte partideTulcea

Valentin SPIRU – Partidul Mişcarea Populară: La uşa unei clase! La ce ne trebuie şcoala? Bună întrebare…

- articol de informare electorală

Toti​ ne zic sa studiem…si totuși de ce trebuie să studiem?

De ce trebuie să ne risipim cei mai frumoși ani ai copilăriei, adolescenței, să stăm atenți cu orele la cursuri, deși am vrea să facem cu totul altceva? La ce ajută a-ți folosi toată energia posibilă​ ani la rând pentru școală? Ani trăiți cu frică de a fi ascultat, frica de a nu lua note proaste, frica de explicaţii… la ce ajută toate astea?
În realitate, Şcoala este o Comoară a cărui proprietar vei fi oriunde, pentru că vorbele şi ideile pot schimba lumea! Învățăm , scriem socotim, pentru că suntem membrii unei rase umane, plină de pasiune şi emoții.

Medicina, Dreptul, Economia, Ingineria sunt cele mai nobile profesii, dar Limba şi Literatura Română, cuvintele, gramatica, sunt discipline care ne înfrumusețează relațiile. Gândeşte-te la prietenii din școală. Ascultă liniștea de pe hol, din pereți, din clasă, certurile, glumele, râsetele. Amintește-ți de zâmbetul învățătoarei, de al profesorilor, amintește-ți de problemele prietenilor, de sfaturi sau de momente unice, când ai purtat în gând pe cineva, când ai scris numele cuiva, pentru prima dată pe un zid, prima dragoste. Amintește-ți de geamurile ude de la ploaie, primul fulg de zăpadă și timpul care nu mai trecea. Răbdarea, supărarea, dragostea, încrederea, sunt trăiri care ne-au ajutat să creștem, amintiri pe care le vom purta cu noi pentru totdeauna. De fapt, învățăm pentru că datorită învățăturilor ne putem schimba noi, lumea în care trăim,​ putem schimba orice, oricând!

Școala, să nu uităm, înseamnă a învăța tinerii în a se educa ei înșiși pentru toată viața!
Să nu renunțăm la școală, suntem cu toții părinți responsabili, avem copii inteligenți și nu trebuia să vină acest virus ca să ne învețe cum să respectăm reguli de igiena şi respectul față de aproapele nostru. Noi știam deja toate astea…deci, să păstrăm distanța, să purtăm măștile cu demnitate, să ne spălăm pe mâini , să ne învățăm copiii să o facă și ei în mod responsabil,​ şi să mergem la școală așa cum am făcut-o în fiecare an școlar!
Pentru că scopul școlii este de a înlocui o minte goală cu una deschisă.
An școlar minunat, Iubiţi Copii!

Sunt Valentin SPIRU şi candidez din partea Partidului Mişcarea Populară pentru funcţia de primar al Municipiului Tulcea.

Material realizat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de Partidul Mișcarea Populară, Organizația Județeană Tulcea – Cod AEP 21200020

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE