Ştirea zilei

(VIDEO) Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române în mijlocul voluntarilor de Cruce Roşie

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române a ajuns în această după-amiază la Tulcea pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii ucrainene şi pentru a fi în mijlocul voluntarilor de Cruce Roşie ai filialei tulcene.

La sediul Crucii Roşii Tulcea, Majestatea Sa a fost întâmpinată de preşedintele filialei, dr. Dumitru Vâlcu, de directorul Simona Covaliov şi preşedintele subfilialei Babadag, Doina Săcui, alături de un număr limitat de voluntari, cei mai implicaţi de la începutul evenimentelor din Ucraina.

În sala de conferinţe de la etajul clădirii, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române a vorbit despre faptul că întotdeauna Crucea Roşie a fost pregătită pentru orice apel umanitar însă ..

„…suntem întotdeauna pregătiţi, dar parcă niciodată nu putem spune că suntem pregătiţi pentru asemenea lucruri violente şi tragice care se întâmplă acum în Ucraina. Ne-am implicat din prima zi, probabil vom mai avea de lucru şi ţin să vă mulţumesc dumneavoastră celor care nu aţi stat în faţa televizorului ci aţi mers acolo, în mijlocul lor pentru a-i ajuta” a transmis în mesajul său Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

La rândul său, directorul Crucii Roșii, Ioan Silviu Lefter, a punctat şi el câteva aspecte foarte importante din punct de vedere al coordonării activităţilor umanitare, nu înainte de a felicita conducerea filialei de la Tulcea pentru activitatea din ultimele trei săptămâni.

„Tot ce aveţi nevoie nu ezitaţi să ne solicitaţi şi apelul umanitar va fi imediat îndeplinit. Avem resursele necesare pentru orice tip de solicitare şi, cel mai important, ave suportul întregii Federaţii Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie” a transmis directorul Crucii Roșii, Ioan Silviu Lefter.

Pentru voluntarii de la Tulcea, prezenţa Majestăţii Sale Margareta și a directorului Crucii Roșii, Ioan Silviu Lefter a fost balonul de oxigen pentru o activitatea desfăşurată până acum până la limita epuizării.

Greul părea până azi tot mai greu şi tot ce s-a întâmplat din 24 februarie încoace vine după o lungă perioadă de pandemie în care voluntarii noştri, din motive de distanţare socială, nu ne-au fost atât de aproape. Faptul că din primele zile de când am instituit serviciul de permanenţă la Isaccea zeci, poate chiar sute de persoane au venit cu dorinţa de a deveni voluntari de cruce roşie a contat enorm pentru noi” a declarat directorul filialei de Cruce Roşie Tulcea, Simona Covaliov.

La finalul întâlnirii cu voluntarii de la Tulcea, Majestatea Sa Margareta și directorul Crucii Roșii, Ioan Silviu Lefter, au oferit declarații de presă.

 

Mâine la Isaccea, conducerea Crucii Roşii Române va evalua necesarul pentru acţiunile umanitare ce vor urma şi mai ales pentru a identifica, dacă se poate, un al doilea coridor verde şi de la Orlovca spre Odessa pentru a le oferi ajutoare cetăţenilor ucraineni.

 

Back to top button