fbpx
Ştirea zilei

,,Vizită la penitenciar” pentru 20 de copii de la Centrul Speranța!

Penitenciarul Tulcea, anunță că azi, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Tulcea, organizează proiectul de activitate psihologică „Vizită în penitenciar”, activitate ce se desfășoară în conformitate cu Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2020 – 2024, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 430/2020. Nu știm cine a avut această idee ,,deșteaptă”, dar cu siguranță să duci niște ,,prospături” în penitenciar e un act de mare curaj. Bine, și prostie!

,,Scopul proiectului este de prevenire a săvârșirii de infracțiuni de către adolescenții aflați în centrele de plasament, prin valorificarea experienței de viață a deținuților.” se precizează în comunicatul Penitenciarului Tulcea.

Activitatea propriu-zisă presupune o intâlnire cu un număr de 20 de beneficiari din cadrul Centrului de Plasament ”Speranța” și 4 persoane private de libertate, regim deschis și semideschis. În cadrul întâlnirii, persoanele private de libertate vor avea posibilitatea să prezinte lecții de viață sau povești din perspectiva omului aflat în detenție, având ca subiecte consumul de droguri și de alcool, conducerea sub influența alcoolului, violență/abandon familial, dependența de jocuri de noroc.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE