fbpx
Comunicate

1913 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

Pe parcursul a nouă luni ale anului 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 1913 de persoane, dintre care 960 de femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1018 au peste 45 de ani, 255 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 219 au între 25 și 35 de ani, iar 421 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 807 provin din mediul urban, iar 1106 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (699), urmate de cele cu studii gimnaziale (514). Numărul celor cu studii profesionale este de 454, iar cei cu studii primare sunt în număr de 184.

Dintre persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, 546 de  persoane au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, la data de 30.09.2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5768 de persoane.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE