Ştirea zilei

2 august 2021 – Zi de foc pentru pompierii tulceni

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 17, după cum urmează:

– 10 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Ialomița, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;

– 5 incendii:

În data de 02 august a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitati să intervină la un incendiu izbucnit în apropierea localității Agighiol. Un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars 200 mp de vegetație uscată și gunoi menajer. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

În data de 02 august a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată și miriște produs în apropierea localității Nalbant. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Au ars vegetație uscată și miriște pe o suprafață de aproximativ 5 hectare. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unor scântei rezultate de la un conductor electric defect.

În data de 02 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag au fost solicitati să intervină la un incendiu, produs la un depozit de furaje, pe raza localității Vișina. Două echipaje de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării. În sprijinul echipajelor, au intervenit un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, precum și membri ai SVSU Jurilovca cu o autocisternă. În urma evenimentului au ars aproximativ 2000 baloți de paie, 1000 baloți de mazăre, un tractor și o remorcă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

 

În data de 02 august a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Babadag, au fost solicitati să intervină la un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza orașului Babadag. 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată, lăstăriș și gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Cel mai probabil folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza producerii incendiului.

În data de 02 august a.c., pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Măcin, au fost solicitati să intervină la un incendiu produs la unitatea exterioară a unui aparat de aer condiționat amplasată pe peretele unei clădiri din orașul Măcin. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Incendiul a fost lichidat rapid, fiind afectat doar unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma suprasolicitării.

Din fericire, la toate aceste incendii nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

– o intervenție pentru salvare de animale:

În data de 02 august a.c., am fost solicitată intervenția pompierilor militari în localitatea Beștepe, pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână dezafectată. La adresa indicată de apelant a fost mobilizat de urgenţă, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială de intervenție dotată cu echipamente specifice de salvare din medii ostile. După evaluarea situației, unul dintre pompieri, asigurat cu cordițe de ceilalți membrii ai echipajului, a coborât în fântâna adâncă de aproximativ 15 metri, reuşind în câteva minute, să-l scoată, în siguranță, la suprafaţă. La fata locului au fost prezenți membri ai SVSU Beștepe.

Back to top button