fbpx
Consiliul Judeţean

24 Ianuarie: Paula Seling și focuri de artificii în Piața Civică din municipiul Tulcea

Luni, 24 ianuarie 2022, începând cu ora 14.30, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“ organizează,  în Piața Civică din municipiu, un spectacol dedicat împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. Pe scena din centrul municipiului Tulcea vor urca: Ansamblul Folcloric „Dorulețul“, Ansamblul Folcloric „Băbăianca“, Ansamblul Folcloric „Danubius“, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei“, Paul Ananie, Andreea Haisan, Gelu Voicu și Paula Seling. Evenimentul se va încheia cu focuri de artificii.

Accesul în perimetrul special amenajat se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.

În acest sens, participanții la spectacol sunt rugați să poarte masca de protecție, să păstreze distanța socială (2 metri între persoane), să se dezinfecteze.

Pe data de 24 ianuarie, românii sărbătoresc Mica Unire, în amintirea momentului istoric din 1859, când a avut loc Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească, un prim pas către devenirea României Mari.

Unirea a fost realizată prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor Principate la data de 5 ianuarie 1859 în Moldova și la data de 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Autorităţile administraţiei publice locale au obligația să se implice activ în promovarea acestui tip de evenimente, menite să pună în valoare cele mai importante repere istorice ale neamului nostru. Astfel, în fiecare an, la nivelul județului Tulcea, Mica Unire a fost marcată prin diferite manifestări culturale și artistice ce au avut loc pe raza municipiului.

În acest an, în afara spectacolului oferit cetățenilor județului, Consiliul Județean Tulcea organizează și a doua ediție a concursului on-line „Hai, tulceni, la Hora Mare!“: concurenții (indiferent de vârstă) trimit pe e-mail poze cu machete realizate din materiale reciclabile sau materiale din mediul natural. Concursul se va încheia pe data de 21 ianuarie 2022, cu premierea câștigătorilor.

 

 

Back to top button