Consiliul Judeţean

Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Tulcea

Vineri, 1 aprilie 2022, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat la evenimentele organizate Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Pe data de 3 aprilie 2022 se împlinesc 172 de ani de când domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a aprobat o hotărâre a Divanului Obștesc, semnând actul de înființare a jandarmeriei – „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi“.
„A trecut mai bine de un secol și jumătate de când există această structură militară a Ministerului de Interne, iar astăzi ne aflăm în fața unor adevărați profesioniști ai legii, specializați în apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Jandarmii au dat întotdeauna dovadă de profesionalism atunci când a venit vorba despre activitățile specifice. Sunt un exemplu de devotament și seriozitate, iar faptul că, anual, se situează într-un „top al încrederii“ populației arată respectul și aprecierea pe care îl primesc din partea cetățenilor acestei țări“, transmite Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea.

Back to top button