fbpx
Consiliul Judeţean

Ziua Jandarmeriei Române, marcată la Tulcea

Vineri, 1 aprilie 2022, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat la evenimentele organizate Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Pe data de 3 aprilie 2022 se împlinesc 172 de ani de când domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a aprobat o hotărâre a Divanului Obștesc, semnând actul de înființare a jandarmeriei – „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi“.
„A trecut mai bine de un secol și jumătate de când există această structură militară a Ministerului de Interne, iar astăzi ne aflăm în fața unor adevărați profesioniști ai legii, specializați în apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Jandarmii au dat întotdeauna dovadă de profesionalism atunci când a venit vorba despre activitățile specifice. Sunt un exemplu de devotament și seriozitate, iar faptul că, anual, se situează într-un „top al încrederii“ populației arată respectul și aprecierea pe care îl primesc din partea cetățenilor acestei țări“, transmite Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE