fbpx
Consiliul Judeţean

Bugetare participativă la nivelul județului Tulcea!

Consiliul Județean Tulcea implementează, în 2024, mecanismul de bugetare participativă, care va permite cetățenilor cu reședința sau domiciliul pe raza județului Tulcea să propună și să voteze proiecte de interes județean. Proiectele declarate câștigătoare vor fi implementate și finanțate integral de Consiliul Județean Tulcea. 

Bugetarea participativă este un proces derulat de Consiliul Județean, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii județene tulcene se manifestă şi se transformă în realitate.

Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Bugetarea participativă este un proces care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din județul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

Sesiunea de depunere a proiectelor începe pe data de 19 februarie 2024 și se încheie pe data de 18 martie 2024.

Pentru această ediție a fost alocată suma de 200.000 lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei și va urmări unul din următoarele domenii:

-Infrastructură, dezvoltare urbană și mediu

-Turism, cultură și sport.

ATENȚIE! Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetățeni care au domiciliul / reședința pe raza județului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus, să propună activități acoperite de aria de competență a Consiliului Județean Tulcea și să se desfășoare în anul calendaristic 2024.

CUM TE ÎNSCRII

Toți cetățenii județului Tulcea sunt invitați să se înscrie pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea (www.cjtulcea.ro).

CUM DEPUI UN PROIECT

În momentul deschiderii perioadei de depunere, utilizatorii vor completa toate câmpurile secțiunii „Proiecte“, acolo unde vor încărca și documentele aferente.

CUM VOTEZI UN PROIECT

În momentul deschiderii perioadei de votare, toți utilizatorii vor vota, pe platforma special dedicată, proiectul pe care îl susțin pentru județul Tulcea.

Cei care întâmpină probleme în utilizarea portalului pot cere mai multe informații la numărul de telefon 0240/502208.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE