fbpx
Consiliul JudeţeanŞtirea zilei

Faleza Dunării va purta numele lui Ivan Patzaichin!

- după consilierii locali, care au votat ieri, azi și consilierii județeni au votat în unanimitate

După ce în ședința de ieri a Consiliului Local Tulcea, toți cei prezenți au fost de acord ca faleza municipiului să poarte numele lui Ivan Patzaichin, azi a fost rândul consilierilor județeni să voteze.

„Ivan a declarat în nenumărate rânduri că dorește să-și pună la dispoziție numele pentru a contribui ca Tulcea să devină, pe harta internațională, o destinație specială pentru amatorii de vâslit în natură și mai ales pentru iubitorii de caiac-canoe. A îndemnat întotdeauna ca practicarea sportului să se îmbine cu natura, iar Delta este locul ideal pentru acest lucru. Este încă un motiv pentru care Ivan credea că Delta poate și trebuie să devină „Regina ecoturismului“, un loc unic pentru iubitorii de vâslit în natură. (…) dacă numele lui poate ajuta să mobilizeze lumea politică și administrativă, comunitatea de business și poate inspira o nouă generație, îndeplinirea acestora ar fi cel mai frumos mod de a onora un om de anvergura lui Ivan și dragostea lui pentru Tulcea“, se arată într-o adresă semnată de Ivona Patzaichin, fiica multiplului campion și reprezentanții Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.
„Ivan Patzaichin a fost cel mai mare sportiv născut în inima Deltei Dunării, dar pentru noi, tulcenii, a fost chiar mult mai mult de atât: a fost un model de modestie, respect și bun simț, un reper pentru toate generațiile (de sportivi, dar nu numai), un ambasador pentru județul și țara noastră. Toți cei care au avut onoarea de a-l cunoaște pot spune cu sinceritate că sunt norocoși să fi fost contemporani cu un campion de asemenea valoarea morală și profesională. Pentru a marca apartenența multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin la spațiul deltaic, detaliu asupra căruia marele sportiv tulcean a insistat de fiecare dată când i s-a oferit ocazia, am identificat oportunitatea atribuirii denumirii „Ivan Patzaichin“ falezei municipiului Tulcea. Ivan Patzaichin s-a mândrit întotdeauna cu originile sale, a povestit tuturor despre copilăria sa în satul Mila 23 din Delta Dunării, iar după retragerea din activitatea sportivă de performanță s-a întors aici, „acasă“ pentru a promova un mod de viață sănătos și respectuos cu mediul înconjurător, motiv pentru care îi vom fi veșnic recunoscători“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Înaintea votului s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin, la propunerea vicepreședintelui Mihai Huleni, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate!

Faleza Dunării se află în proprietatea Consiliului Județean Tulcea și administrarea Regiei Autonome Administrația Zonei Libere în momentul de față fiind în plin proces de consolidare și modernizare. La finalul acestor lucrări, propunerea președintelui Horia Teodorescu este să fie amplasată și o statuie a marelui campion olimpic Ivan Patzaichin.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE