Ştirea zilei

A ars o pensiune la Crișan cu tot cu banii din casa de valori!

- 10000 de euro și 35000 de lei făcuți scrum

În cursul zilei de azi, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu produs la o pensiune din localitatea Crișan.

La fața locului s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, cu o ambarcațiune, două motopompe transportabile și o ambarcațiune SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului complex turistic cu flacără și degajare de fum, iar în spațiile de cazare nu se aflau turiști.

În aceste condiții, spre locul intervenției s-au deplasat 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcațiune SAR și o motopompă transportabilă.

Incendiul a pornit de la o anexă și s-a propagat la toate celelalte construcții, fiind poziționate tip vagon( în linie).

Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 18:55.

În urma evenimentului au ars: construcție din lemn P+1 aproximativ 200 mp, construcție din lemn aproximativ 60 mp, sală de mese circa 80 mp, bucătărie cu anexe aproximativ 200 mp și construcție din cărămidă și lemn aproximativ 300 mp. De asemenea, au fost deteriorate sume de bani în valută și lei, aflate într-o cutie de valori. Din informațiile furnizate de către cei de la ISU Delta a fost vorba despre circa 10000 de euro și 35000 lei.

În sprijinul pompierilor militari, au acționat membri din cadrul SVSU Crișan și localnici cu motopompe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui coș de fum deteriorat.

Back to top button