Ştirea zilei

A cerut sprijinul jandarmilor pentru furtul a doi câini!

Sâmbătă, 06 martie, a.c., în jurul orei 17:30, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au fost sesizaţi prin intermediul unui apel la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de către un bărbat, care a reclamat faptul că i-au fost furaţi câinii din curtea imobilului situat pe strada Urzicii, din municipiul Tulcea.

Jandarmii s-au deplasat la adresa indicată, unde au fost întâmpinaţi de un bărbat, care a declarat faptul că în jurul orei 06:00, a observat că cei doi câini ai săi, din rasa Husky, lipsesc din curte. În momentul în care acesta a ieşit pe stradă, în căutarea lor, a fost abordat de două persoane, care i-au relatat faptul că au observat un bărbat ieşind din curte cu unul dintre câini. În jurul orei 15:00, bărbatul a observat o postare pe o reţea de socializare, prin care o femeie anunţa prezenţa unui câine din rasa Husky pe strada Pescarilor din municipiul Tulcea. Bărbatul şi-a recunoscut câinele din poza ataşată de către femeie, s-a deplasat la adresa indicată şi a cerut sprijinul forţelor de ordine.

Ajunşi la adresa indicată, jandarmii au identificat o femeie, care a declarat faptul că vărul ei i-a oferit un câine din rasa Husky, însă având unele nedumeriri şi bănuiala că ar fi furat, aceasta a refuzat şi a anunţat pe o reţea de socializare prezenţa câinelui pe strada Pescarilor.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au identificat bărbatul indicat de femeie şi întrebat de cele întâmplate, acesta a declarat următoarele ,,Am observat un câine la mine în curte, însă după o perioadă de timp, a plecat şi nu mai ştiu nimic de el”.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt – faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, alin. (1), Cod Penal.

Comunicat IJJ Tulcea

Back to top button