fbpx
Ştirea zilei

Domnule prim ministru Marcel Ciolacu, așa gestionați ”azilele groazei” la Tulcea?

Domnule prim-ministru Marcel Ciolacu, poate că fiind weekend vă permite agenda mai puțin încărcată (și, trebuie să recunoaștem, ați avut o săptămână foarte grea! – n.a.) să vă aplecați privirea pe acest articol de presă-petiție.

Pentru început, publicăm mai jos un comunicat oficial al Instituției Prefectului Județul Tulcea în legătură cu subiectul săptămânii, cunoscut drept ”azilele groazei” și care deja a provocat demisia a doi miniștri din Guvernul condus de dumneavoastră.

Având în vedere prevederile OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, O.M.A.I. nr. 101/07.07.2023 și Ordinul Prefectului nr. 281 / 10 .07.2023, în perioada 10 – 16 iulie 2023, în județul Tulcea, sub coordonarea conducerii Instituției Prefectului, reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență desfășoară controale în 35 de centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și în centrele rezidențiale destinate copiilor. Pe parcursul primelor patru zile de controale, respectiv 10- 13 iulie 2023, au fost verificate 32 de centre din localitățile din judet, respectiv mun. Tulcea. de către 2 echipe mixte/zi (la actiunile zilnice participand un numar de 22 inspectori) În zilele următoare vor fi controlate si ultimele trei centre . Echipele mixte sunt formate din reprezentanți ai structurilor județene din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Rezultatele verificărilor sunt centralizate de către Instituția Prefectului – Județul Tulcea, care întocmește rapoarte zilnice pe baza informațiilor transmise de către reprezentanții instituțiilor pe care le înaintează către autoritățile centrale. La finalul controalelor vom reveni cu detalii.” – comunicat Instituția Prefectului Județul Tulcea, 14.07.2023.

Cu speranța că dumneavoastră personal sau oamenii din echipa dumneavoastră de comunicare reușiți să deslușiți limbajul de lemn și ce a vrut să spună autorul în comunicatul oficial de mai sus, am avea rugămintea să ne transmiteți traducerea în limba română pe adresa redacției (infotulcea.ro@gmail.com).

Comunicare ca la Prefectura Tulcea!

Ținem să precizăm faptul că acest comunicat oficial a fost transmis pe un grup de whatsapp la aproximativ o oră după ce infotulcea.ro a adresat Instituției Prefectului Județul Tulcea, în data de 14 iulie 2023, ora 12.13, o solicitare pe Legea 544/2001 în legătură cu activitățile de control dispuse de dumneavoastră, domnule prim ministru Marcel Ciolacu.  Dispuse nu de ieri sau alaltăieri ci încă de săptămâna trecută! Controale despre care Instituția Prefectului Județul Tulcea nu a făcut nicio comunicare publică până la solicitarea scrisă transmisă de infotulcea.ro!

Iar dacă dumneavoastră, domnule prim ministru Marcel Ciolacu, așa gestionați ”azilele groazei” la Tulcea prin angajații Guvernului din teritoriu, noi, presa, chiar trebuie să aducem la cunoștința opiniei publice aceste lucruri!

Care este realitatea de la Tulcea?

Fiindcă, domnule prim ministru Marcel Ciolacu, poate nici dumneavoastră și nici aparținătorii celor 48 de bătrâni de la ,,Casa Dobrogeanu” din Tulcea, unul din cele 35 de centre controlate, nu știți că s-a propus închiderea acestui azil de pe strada Livezilor.! Și cu atât mai puțin opinia publică din Tulcea dacă ar citi doar compunerea unui pensionar special pe care îl chinuie talentul jurnalistic de vreo doi ani Asta pentru că,domnule prim ministru Marcel Ciolacu, aveți la Tulcea o prefectură plină de pensionari speciali!

În plus, poate că și dumneavoastră  domnule prim ministru Marcel Ciolacu ar trebui să știți pentru ce anume au fost date la Tulcea amenzi în valoare de peste 177.000 lei în urma controalelor mai sus amintite! Iar dacă au fost date amenzi pentru abateri care nu au nicio legătură cu tematica de fond a controalelor, adică rele tratamente beneficiarilor din centre, atunci nu le mai centralizați! Sunt activități curente ca să nu le spunem exces de zel din partea unor funcționari care au șefi. Șefi cărora alți șefi puși de dumneavoastră, domnule Marcel Ciolacu, le cer acestor funcționari să aplice amenzi de ochii opiniei publice!

Chiar dacă sunt tot mai multe dovezi că ,,azilele groazei” a fost subiect cu o singură țintă, Gabriela Firea, închei domnule prim ministru Marcel Ciolacu prin a vă solicita respectuos să fiți la fel de ferm și cu oamenii dumneavoastră din teritoriu așa cum ați fost cu colegii foști miniștri!

Redacția infotulcea.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button