fbpx
Ştirea zilei

Posibilă crimă conjugală la Gura Portiței!

UPDATE: Comunicat PT Tulcea

La data de 27.08.2023, orele 17,30, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că pe canalul Leahova, la o distanţă de aproximativ 500 m de Gura Portiţei, a fost găsit un cadavru de sex masculin, care nu prezenta urme vizibile de violenţă. Din cercetări s-a stabilit că în data de 26.08.2023, ora 14,oo, persoana în cauză s-a cazat în incinta Satului de Vacanţă de la Gura Portiţei împreună cu soţia sa.
A fost constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 192 din C.Pen. Din concluziile preliminare desprinse din raportul de autopsie medico legală întocmit de SML Tulcea, rezultă faptul că decesul a fost cauzat de asfixie mecanică prin înec, fără a prezenta leziuni în legătură cu decesul.
Întrucât în urma celor constatate nu a fost identificată soţia persoanei decedate, au fost desfăşurate activităţi cu forţe mărite, cu sprijinul ISU, a lucrătorilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a primăriei şi a comunităţii locale, ocazie cu care în data de 28.08.2023, în jurul orei 11:30, pe malul canalului de legătură Leahova la o distanţă de aproximativ 2 km de Gura Portiţei, în stufăriş, a fost identificat cadavrul acesteia.
Din primele verificări efectuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J Tulcea rezultă faptul că soţia prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea de omor prev. în art. 188 alin. 1 C.pen.

Posibilă crimă conjugală la Gura Portiței

O anchetă condusă de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea va încerca să dezvăluie misterul unei posibile crime conjugale ce s-a petrecut la Gura Portiței.

Un cuplu cazat la unitatea turistică de la Gura Portiței a fost dat dispărut duminică la amiază când ar fi trebuit să predea cheile camerei în care s-au cazat pentru o noapte.

Fiindcă zona este una izolată iar la Jurilovca se poate ajunge doar cu barca s-a presupus că cei doi fie au plecat la mare fie la pescuit pe canalul de la nordul complexului turistic, spre Periteașca.

În momentul în care în apa respectivului canal a fost găsit trupul neînsuflețit al bărbatului, duminică la prânz, imediat au fost alertate autoritățile cu privire la faptul că cineva s-a înecat.

Cum căutările soției în același canal au fost fără succes a fost luată decizia de a se căuta și pe mal urme ale acesteia și ceea ce au descoperit organele de anchetă a fost șocant: ascuns în stufăriș a fost găsit cadavrul soției, cu o tăietură în zona gâtului și alte semne de violență.

Prima ipoteză este cea a unei crime conjugale, prin care soțul și-a ucis soția după care fie a încercat să își piardă urma traversând canalul, fie a vrut astfel să se sinucidă.

Totuși, anchetatorii iau în calcul și alte ipoteze, însă momentan acestea nu pot fi făcute publice.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button