Ştirea zilei

Accident mortal: Strivit de o cisternă pe DJ222 aproape de Ceamurlia de Sus!

- oficial șoferul cisternei era băut

O tragedie pe DJ 222 în apropierea localității Ceamurlia de Sus, comuna Baia a avut loc în această după-amiază. Un muncitor asfaltator, în vârstă de 62 de ani a decedat fiind strivit sub o cisternă pentru emulsie asfaltică ce s-a răsturnat.

Evenimentul a avut loc în această după-amiază iar organele de anchetă vor cerceta în amănunt împrejurările în care a avut loc tragedia, atât polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție cât și inspectorii din Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Pe surse, tragedia a avut drept cauză o manevră de evitare a unui accident rutier. Un autoturism care circula din sens invers, cu numărul de înmatriculare de Sibiu, spun sursele noastre, ar fi intrat pe contrasens iar pentru a evita impactul șoferul de pe cisternă a virat brusc dreapta. În acel moment roțile cisternei au intrat în șanțul de la marginea drumului și cisterna s-a răsturnat. Din nefericire, în partea dreaptă a cisternei se afla și muncitorul asfaltator peste care s-a răsturnat cisterna și l-a strivit efectiv.

Polițiștii vor stabili în urma anchetei dacă șoferul de pe cisternă era sau nu sub influența băuturilor alcoolice și motivul pentru care a realizat acea manevră ce a dus la răsturnarea cisternei cu consecințe moartea unui om.

La fel și inspectorii de muncă vor stabili dacă a fost sau nu un accident de muncă și ce sancțiuni vor fi aplicate în acest caz atât angajatorului cât și angajaților ce se fac vinovați.

Oficial, șoferul cisternei era băut

Un comunicat al IPJ Tulcea a lămurit lucrurile în privința alcoolemiei șoferului de pe cisternă.

,,În cursul zilei de azi, 25 mai a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident pe DJ222.

Din primele verificări a reieșit că, un barbat de 59 de ani din Topolog, în timp ce conducea o autospecială de transportat bitum, din direcția Beidaud către Ceamurlia de Sus, ar fi părăsit partea carosabilă răsturnându-se, accidentând un alt bărbat de 62 de ani din Jijila, care se afla pe marginea drumului.

În urma accidentului, a rezultat decesul barbatului de 62 de ani.

Conducătorul auto poseda permis de conducere corespunzător, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,06 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor și circumstanțelor producerii accidentului.”

Back to top button