fbpx
Comunicate

Acțiune antidrog la Măcin cu elevi din sistemul de protecție socială!

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Tulcea au susținut activități de prevenire a consumului de droguri, adresate tinerilor instituționalizați, participanți la întâlnirile organizate în cadrul proiectului ”Pregătiți pentru viață”, proiect inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Astfel, 54 de tineri cu vârsta de peste 14 ani din sistemul de protecție socială prezenți la o pensiune din Măcin au fost informați cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri.

De asemenea, au fost purtate discuții interactive despre modalitățile de gestionare a stărilor emoționale negative și a presiunii anturajului – ce pot constitui factori de risc în debutul consumului de substanțe -, fiind subliniată și importanța cunoașterii de sine, consolidarea stimei de sine, comunicarea eficientă și angrenarea în diferite activități recreaționale.

Acțiunile preventive au fost realizate în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Galați și cu sprijinul  Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE