Ştirea zilei

Acțiune de donare de sânge la Centrul de Transfuzii

Sâmbătă, 27 martie, curtea Centrului de Transfuzii Sanguine a fost neîncăpătoare, zeci de tulceni răspunzând apelului lansat de Centrul de Transfuzii Sanguine și comunitatea Mămici Tulcene, prin moderatorul Laura Ghioc.

53 de mămici, tătici, dar și tineri, din Tulcea, Isaccea, Somova, Niculițel, au venit să susțină o criză reală de sânge. Au donat 43 de tulceni, 20 de litri prețioși de sânge care vor putea salva cel puțin 100 de pacienți din spital. Ceilalți tulceni vor reveni la donare, după finalizarea unor tratamente temporare. „Mulțumesc minunatei echipe de la centru și doamnei director, pentru faptul că au răspuns afirmativ apelului nostru, de a deschide centrul sâmbătă! 53 persoane prezente, din care 43 au putut dona! Au putut dona 43 de EROI, 20 de litri de sânge! Ceilalți 10 vor putea dona în următoarele 10 zile. 10 donatori au ales să dubleze fapta lor bună și au donat tichete cu care vom achiziționa și dona hrană pentru Centrul Phoenix. Le mulțumesc din suflet acestor oameni magnifici. Consider că a dona sânge este cel mai mare dar pe care cineva îl poate face în Marele Post.”

„Mulțumim tuturor mămicilor dar și taticilor care au venit să doneze! Vă urăm tuturor sănătate și ne bucurăm că împreună, dăruim celor bolnavi șansa de a se vindeca cu sângele nostru, care inseamna viață! Multumim,” ne transmite dna director a CTS Tulcea, Georgeta Onofrei.

#EroiDonatoriSângeViață

Back to top button