fbpx
Ştirea zilei

„Deșeuri marine în regiunea Dunării și a Mării Negre”, webinar cu participarea Județului Tulcea

Joi, 4 noiembrie 2021, consilierul județean Valentin Moldoveanu a participat la conferința online cu tema „Deșeuri marine în regiunea Dunării și a Mării Negre: Soluții concrete din partea regiunilor”, găzduită și moderată de reprezentanții Biroului Europarlamentar Carmen Avram, deputat European și vicepreședinte al Intergrupului Mări, Râuri, Insule și Zone de Coastă al Parlamentului European (SEArica). Evenimentul a fost co-organizat de către SEArica, Comisia Balcanică și a Mării Negre din cadrul Conferinței Regiunilor Maritime Periferice din Europa (CRPM BBSC), a cărei președinție este deținută de Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, și Centrul Internațional pentru Studii asupra Mării Negre (ICBSS).

Conferința s-a desfășurat sub forma unui schimb de opinii moderat în prezența principalelor părți interesate regionale, politice și private din regiunile Dunării și Mării Negre. Reuniunea online a încercat, de asemenea, să promoveze schimbul interbazinal și de cunoștințe prin prezentarea principalelor concluzii și a celor mai bune practici din alte bazine maritime din Europa.

Scopul evenimentului, acela de a discuta și de a veni cu propuneri concrete și adaptate pentru a aborda problema deșeurilor marine în regiune, a fost, în opinia organizatorilor, de departe atins. În acest sens, cei peste 15 specialiști și cercetători din Bulgaria, Georgia, Moldova, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina prezenți la întâlnire au oferit soluții pertinente, performante și în deplin acord cu politicile europene de mediu în vederea soluționării problemei serioase pe care o reprezintă deșeurile marine în regiunea Dunării și a Mării Negre.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button