Acţiune umanitară a Patriarhiei şi Jandarmeriei pentru nevoişii din mediul rural

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea în colaborare cu voluntarii Paraclisului Mântuirii Neamului au participat la o acţiune umanitară cu scopul de a sprijini familiile nevoiaşe din mediul rural.

Aceştia s-au deplasat în localităţile Luminiţa, Meşteru, Cârjelari, Mircea Vodă şi General Praporgescu din  judeţul Tulcea cu scopul de a oferi un sprijin persoanelor aflate într-o situaţie dificilă.

Voluntarii, ajutaţi de jandarmii tulceni, au distribuit produse de strictă necesitate persoanelor vulnerabile, cu dizabilităţi, bătrânilor singuri şi familiilor cu mulţi copii, care au primit cu mare bucurie vizita.

Voluntarii şi reprezentanţii Jandarmeriei au fost însoţiţi de către preoţii slujitori, care au ajutat la selectarea beneficiarilor şi organizarea locală a activităţii umanitare.

,,Astăzi am reușit să aducem o rază de speranță în 5 localități din județul Tulcea. Este pentru prima dată când voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au ajuns în aceste zone și am avut un sprijin de încredere din partea Jandarmeriei Române. De obicei, noi venim în sprijinul a 2-3 comunităţi într-o zi, dar de această dată am reușit să ajungem în 5 locuri unde oamenii așteptau un ajutor. Prin colaborarea cu Jandarmeria Româna am reușit însă să acoperim o zonă mult mai mare. Vedeți cât de important este ca două instituții importante ale statului să-și unească forțele și să vina în ajutorul persoanelor vulnerabile?! Nu sunt cuvinte ușor de spus, dar, din păcate am găsit un tablou dezolant al satelor românești: case părăsite, bătrâni care spuneau: ‘’Bine ați venit, pentru că nu aveam ce să mâncăm nici astăzi! Îngrijorător și strigător la cer este și faptul că zeci de familii nu au curent electric, iar copiii învață la lumina lumânării! În timp ce public se tot discută despre cum elevii ar trebui să învețe de acasă, în mediul online! O parte dintre localitățile în care am ajuns nu au nici măcar semnal GSM, darămite acces la internet!”  – Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor.

,,Colaborarea cu Patriarhia Română ne-a oferit prilejul să fim şi noi alături de familiile nevoiaşe din mediul rural.

Ne bucurăm că am dat o mână de ajutor şi că am adus un zâmbet pe chipul acestor oameni greu încercaţi, aflaţi în dificultate.

Prin această misiune deosebită, am dorit să transmitem comunităţii faptul că datoria şi responsabilitatea noastră faţă de societate este şi va rămâne prioritatea noastră numărul 1, suntem alături de oameni, suntem acolo unde este nevoie de noi.

Jandarmeria este cu siguranţă pentru fiecare!” – Sg.maj. Şerban Anca-Maria, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea.

Back to top button