Covid – 19: S-a triplat numărul carantinaţilor de la Tulcea

După ce ieri noapte au mai fost carantinate 100 de persoane venite cu un avion care a aterizat la Constanţa şi transportate cu autocare în judeţul nostru, iată că numărul carantinaţilor s-a triplat faţă de ziua de ieri. De ieşit din carantină a ieşit doar o singura persoană. iar numărul autoizolaţilor tot creşte de la zi la zi. 

Un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Tulcea ne informează oficial că:

„Astăzi, 26.03.2020, de la ora 08.00, în cadrul şedinţei Grupului de Coordonare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au prezentat actualizări ale bazei de date cu persoanele aflate în autoizolare, ocazie cu care vă putem confirma oficial faptul că:

-la nivelul județului Tulcea, la data de 25.03.2020, sunt înregistrate 2700 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creştere față de ziua precedentă. Până azi, 25 martie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 406 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 157 persoane. Până azi, 25 martie 2020 a ieşit din perioada de carantină o persoană.

 În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 7236 controale din care 1579 în data de 25 martie 2020.

În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 25.03.2020. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 64 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 232.100 lei.

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Rugăm cetățenii județului Tulcea să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE numărul 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care cetățenii pot primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Românii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județului Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național.”, ne-a informat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, printr-un comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea.

Back to top button