Ştirea zilei

Incendiu la Cârjelari de la un coș de fum!

În această dimineață, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în localitatea Cârjelari, comuna Dorobanțu.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Incendiul, ce se manifesta în jurul hornului, a fost lichidat în scurt timp de către pompieri militari.

Intervenția promptă a condus la înlăturare pericolului de propagare a incendiului la întreaga locuință și anexele învecinate. Au ars aproximativ 4 mp din planșeu unei camere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

 

*RECOMANDĂRI*

Pentru evitarea unor astfel de evenimente reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;

-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;

-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Back to top button