Acţiuni poliţieneşti de verificare a legalităţii activităţilor comerciale!

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității activității comerciale, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a comercializării mărfurilor contrafăcute.
În cadrul acțiunii de la sfârşitul săptămânii au fost efectuate controale la 11 agenți economici din județul Tulcea, pentru verificarea modului în care administratorii respectă legalitatea actelor de comerț.
În urma controalelor, polițiștii tulceni au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 lei (la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal) și au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 5.345 de lei.
Astfel, la data de 01.05.2020, în urma unui control efectuat la o societate comercială din comuna Greci, au fost identificate produse (119 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte) expuse spre vânzare care poartă însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate, în privința cărora există suspiciuni că sunt contrafăcute și puse în circulație fără consimțământul proprietarilor mărcilor înregistrate.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.84/1998, privind protecția mărcilor și indicațiilor geografice, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Back to top button