fbpx
Ştirea zilei

Activităţi de prevenire premergătoare începerii anului şcolar!

Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. Tulcea desfăşoară pe parcursul întregului an activităţi de îndrumare și control la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, cu ocazia verificărilor executate la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, conform planificărilor care stau la baza derulării activităţilor specifice, în vederea identificării şi remedierii posibilelor cauze care pot genera situaţii de urgenţă.

În perioada premergătoare începerii noului an școlar 2020-2021, pentru siguranţa copiilor, elevilor, a personalului didactic şi auxiliar din grădiniţe, şcoli şi licee, Serviciul Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a desfăşurat 63 acţiuni de control și activităţi de îndrumare și informare preventivă, pe linia respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de învățământ, precum și modul în care sunt respectate regulile și măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID – 19.
Pe timpul verificărilor, au fost depistate 45
încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, 21 dintre acestea fiind soluționate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, cadrele Inspecţiei de Prevenire au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10000 lei.
Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite au vizat asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor, funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare, exploatarea corectă a centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului, existenţa şi funcţionarea stingătoarelor de incendiu şi a reţelelor de hidranţi interiori, existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor și măsurile privind combaterea efectelor pandemiei COVID – 19.
Din evidenţele actuale, la nivelul judeţului Tulcea funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 5 clădiri cu destinația de unităţi de învăţământ.
De menţionat este faptul că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. Acest aspect nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, specialiştii noștri fiind într-o continuă activitate de identificare a clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi de îndrumare a administratorilor acestora în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE