Tulcea

Actuala guvernare are două cuvinte cheie: investiţii şi reforme. Cu toţii ne dorim o ţară cu mai puţină birocraţie şi fără funcţionari plictisiţi

-declarație politică George Șișcu, deputat PNL de Tulcea

Vedem un PSD tot mai vocal în ultima perioadă, cu lideri care şi-au înteţit criticile la adresa guvernului actual. Doar că e o mare problemă în discursurile şefilor social-democraţi, pentru că aceştia uită că atunci când au fost la putere şi-au dat jos trei guverne pentru a-i satisface mofturile lui Dragnea. Tot când s-a aflat la Palatul Victoria, PSD a dus investiţiile la un minim istoric ca procent din PIB, cosmetizând cifrele doar pentru a da bine la electorat.
Ne amintim în 2017 cum PSD a promis investiţii de 4,6 din PIB, însă la finalul aceluiaşi an investiţiile reale erau de numai 3,1 la sută. Acelaşi lucru s-a petrecut şi în 2018. Social-democraţii au tăiat banii pentru investiţii şi i-au transferat în scop electoral către cheltuieli care să le aducă voturi cu orice preţ.

În realitate, PSD distrăgea atenţia de la planul său cu dărâmarea Justiţiei, încercând să câştige bunăvoinţa românilor prin oferirea a tot felul de pomeni. A tăia bani de la investiţii înseamnă că nu îţi pasă de viitorul ţării tale. Există o vorbă la români care spune că, decât să-i dai omului un peşte pe săptămână, mai bine îi oferi o undiţă cu care să pescuiască liniştit cât vrea, şi să aibă peşte în fiecare zi. Cu alte cuvinte, îi oferi şansa bunăstării permanente, nu să fie dependent de un ajutor anume.

Anul trecut, guvernarea PNL a reparat nedreptatea din buget, alocând 5% din PIB la capitolul investiţii, adică 12,5 miliarde de euro. În acest an, în bugetul naţional este prevăzut un nivel record de 5,5 la sută. Este cea mai mare sumă alocată pentru investiţii din istoria României.

Sigur că românii şi-ar dori o creştere mult mai rapidă a veniturilor lor, dar deciziile guvernului liberal s-au dovedit a fi corecte, câtă vreme avem în prezent cea mai consistentă creştere economică din Uniunea Europeană. Iar lucrurile nu se vor opri aici, pentru că în următorii 5-6 ani, România va beneficia de investiţii totale care vor depăşi probabil o sută de miliarde de euro. Sunt bani pe care ţara noastră nu i-a avut niciodată într-un interval atât de scurt şi pe care va trebui să-i cheltuim inteligent pentru a lăsa ceva durabil în urmă.

În acelaşi timp avem nevoie şi de reforme susţinute, amânate atâţia ani, pentru că politicienii vremii nu au avut curajul să şi le asume. Probabil vor exista şi unele măsuri dureroase, dar cu toţii ne dorim să trăim într-o ţară cu mai puţină birocraţie şi fără funcţionari plictisiţi, o ţară în care plătim taxe şi impozite, dar care să ne asigure servicii de calitate.

PNL nu are o misiune uşoară, pentru că va trebui să acoperim golul de încredere pe care clasa politică l-a adâncit în societate, prin amânarea reformelor de care această ţară a avut atâta nevoie.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Back to top button