Ştirea zilei

Aduceți copiii la „Caravana filmului românesc” în Piața Civică!

Serile de luni, 18 iulie și marți, 19 iulie, începând cu ora 21.00, sunt dedicate copiilor, aceștia fiind așteptați, împreună cu părinții și bunicii, pentru a viziona filmul muzical „Mama” (regia: Elisabeta Bostan), o ecranizare după „Capra cu trei iezi” a lui Ion Creangă. (programat luni) și filmul de animație „Strada speranței (Mercy Street)”, programat marți.

Azi, 18 iulie, ora 21.00: MAMA

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate;

Cu: Liudmila Gurchenko, Florian Pitiş, George Mihăiţă

Muzical, fantastic / 1976 / 95 min./ AG

 

 

 

 

Miercuri, 20 iulie, publicul este invitat să vizioneze filmul „Maria, Regina României” (regia: Alexis Sweet Cahill), o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Joi, 21 iulie, ne vom bucura de filmul de acțiune regizat de Sergiu Nicolaescu – „Supraviețuitorul”.

Vineri, de la ora 20.30, invitatul special al „Caravanei filmului românesc” este Dorel Vișan, care va susține un recital de poezie ca preambul al proiecției filmului „Un bulgăre de humă” (regia Nicolae Mărgineanu). Acesta este singurul film care abordează prietenia dintre Ion Creangă (Dorel Vișan) și Mihai Eminescu (Adrian Pintea).

Programul se încheie sâmbătă, 23 iulie, cu proiecția filmului „Filantropica”, regia Nae Caranfil, al cărui protagonist, Mircea Diaconu, se va afla în fața publicului pentru o sesiune de întrebări și răpunsuri.

Back to top button