fbpx
Ştirea zilei

Ajutoare umanitare în valoare de peste un milion de lei prin Crucea Roşie Tulcea pentru refugiaţii ucraineni

Încă din data de 25 februarie 2022 , filiala Crucii Roşii Tulcea a acordat, prin voluntarii săi, sprijin pentru cetățenii ucraineni care au intrat în țară pe la punctul de trecere frontieră Isaccea. În cele două corturi, amplasate în Centrul de tranzit temporar Isaccea, voluntarii au oferit celor veniţi de pe malul stâng al Dunării apă, hrană, produse igienice ,produse pentru copii (scutece, lapte praf, hrana pentru copii), materiale sanitare, cărucioare pentru bebeluși, etc.

De asemenea, voluntarii Crucii Roşii Tulcea, prin reprezentanţele unor companii de telefonie mobilă la Tulcea, au sprijinit cetățenii ucraineni să ia legătura cu alți membri ai familiei prin oferirea de cartele telefonice cu roaming sau chiar le-au pus la dispoziție telefoane pentru a suna familia rămasă în țară. Dincolo de toate acestea au oferit suport psihologic și informații cu privire la cazare și transport către diferite zone din țară, în colaborare cu echipele ISU Delta Tulcea.

Punct umanitar la sediul Crucii Roşii Tulcea

Începând cu data de 22 martie a.c. din Punctul Umanitar deschis în sediul Crucii Roșii, s-au oferit refugiaților alimente de bază, apă, produse de igienă personală și de îngrijire a spațiului de locuit, pamperși și lapte praf pentru bebeluși, cărucioare, cădițe din plastic, articole de îmbrăcăminte pentru copii și femei, cartele telefonice .
Până în prezent, 695 de refugiați ucraineni au beneficiat de acest tip de sprijin, numărul acestora fiind în continuă creștere de la zi la zi.

Sprijinim Centrele din județ care găzduiesc refugiați cu alimente, produse de igienă personală și de curățenie. Oferim, gratuit, o masă caldă la prânz refugiaților cazati la Liceul Agricol „Nicolae Cornățeanu” din municipiu, majoritatea mame tinere, cu copii mici. Promovăm în rândul refugiaților posibilitatea de a aplica pentru sprijin financiar și îi încurajăm să se inscrie pe platformă pentru a putea beneficia de alocația financiară de urgență pe care Crucea Roșie Română o oferă timp pe 3 luni.
Persoanele care fug de conflictul din Ucraina și care locuiesc în România, pot afla mai multe informații despre programul financiar și despre cum se pot înregistra, vizitând paginile de internet: ukrainefinancialassistance.ifrc.org  sau crucearosie.ro” a declarat Simona Covaliov, directorul filialei Tulcea a Crucii Roşii.

Până în prezent, Crucea Roșie Română – Filiala Tulcea, cu ajutorul a peste 130 de voluntari, a sprijinit refugiații urcraineni cu alimente și materiale de primă necesitate în valoare de 1.000.679 lei, ajutoare ce provin din donațiile și spronsorizările colectate de la persoane fizice și juridice, din țară și străinătate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button