fbpx
Ştirea zilei

Al doilea om în stat a fost la Tulcea! Nimic în PLUS ci doar o vizită de lucru anonimă…

Despre „vizita de lucru” a celui de-al doilea om în stat, Anca Dragu, preşedintele Senatului României, se vorbea încă de la mijlocul săptămânii, însă Instituţia Prefectului Tulcea a ţinut la secret această vizită a marcantei reprezentante PLUS, acel partid care nu mai există, fiind absorbit de USR. (asta pentru că procesul de fuziune prin absorbţia PLUS în USR s-a încheiat definitiv de aproape două luni). Întrebat personal despre prezenţa importantului om în stat la Tulcea, Marcel Ivanov, actualmente prefectul judeţului, după cum se ştie nominalizarea de rezervă de la fostul PLUS Tulcea pentru această funcţie, a răspuns printr-un comunicat dat prin intermediul purtătorului de cuvânt al prefecturii. Comunicat ce îl puteţi citi integral mai jos.

Vizită de lucru, Anca Dragu, președintele Senatului.

 În cadrul vizitei de lucru efectuate duminică, 13 iunie, în județul Tulcea, președintele Senatului, Anca Dragu s-a întâlnit cu prefectul Marcel Ivanov, cu subprefecții Carmen Caloianu și Nicolae Topoleanu, cât și cu Nicolae Bibu, City Manager al Municipiului Tulcea.

Înaltul oficial a fost însoțit de Sergiu-Horia Hossu, șeful Cancelariei premierului și Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Delegația a vizitat centrul de vaccinare de la Sala de sport „Daniel Pohariu”, unde președintele Senatului, Anca Dragu a apreciat aspectele logistice ale centrului.

”Este de apreciat faptul că și autoritățile publice locale se implică activ în campania de vaccinare”, a precizat Irina Alexe, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

„Cu această ocazie am discutat despre importanța unor inițiative legislative specifice județului nostru, care să faciliteze și locuitorilor Deltei Dunării accesul la educație, sănătate, locuri de muncă și transport. Totodată, au fost menționate și aspecte privind legislația pentru protecția mediului”, a declarat prefectul Marcel Ivanov.

După cum se poate observa din comunicatul de mai sus, chiar dacă a fost vorba despre vizita preşedintelui Senatului României la Tulcea, Anca Dragu ori nu a avut nimic de spus în afară de „aspectele logistice ale centrului”, fiind probabil o specialistă în logistică, ori ce a mai spus pe lângă nu a fost demn de luat în seamă.

Vizita de lucru a fost de fapt o vizită politică

Iar în interiorul noului USR (pentru că sintagma USR PLUS de fapt e un fals juridic: acest partid USR PLUS nu există chiar dacă la un moment dat a existat o alianţă cu această denumire – n.n.) absorbţia continuă cu structurile municipale şi judeţene, în această perioadă fiind o mare efervescenţă politică. Şi da, chiar azi, întâmplător sau nu, preşedintele Senatului a ajuns la Tulcea şi chiar pe la Hotelul Delta, acolo unde noul USR Tulcea îşi ţine alegerile interne pentru organizaţia municipală. Candidaţi pentru funcţia de preşedinte al filialei municipale sunt trei, printre care şi colegul doamnei preşedinte de Senat, Costel Vicol, unul dintre cei doi senatori ai judeţului Tulcea.

Desigur, voci din interiorul USR spun că de fapt preşedintele Senatului a venit pentru a susţine şi a face campanie electorală unuia dintre contracandidaţii lui Costel Vicol. Am ghicit cu toţii despre cine este vorba dintr-un clip electoral realizat de echipa de comunicare din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea chiar în biroul prefectului Marcel Ivanov.

Doamna Irina Alexe, ce v-a impresionat cel mai mult la acest clip electoral realizat în incinta sediului Instituţiei Prefectului?

Irina Alexe, în prezent secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, este unul dintre marcanţii membri USR proveniţi din PLUS. Şi, pentru cei care sunt mai puţin familiarizaţi cu instituţiile prefectului, politizate din acest an, dar şi cu politica în general, facem precizarea că Irina Alexe e un fel de şef al prefecţilor din toată ţara. dacă nu chiar şefa lor, în adevăratul sens al cuvântului.

Chiar dacă, potrivit comunicatului de mai sus, a avut doar plăcerea să declare, neîntrebată desigur, că „este de apreciat faptul că și autoritățile publice locale se implică activ în campania de vaccinare”, am mai avea o întrebare pentru distinsa doamnă secretar de stat: „Doamna Irina Alexe, ce v-a impresionat cel mai mult la acest clip electoral realizat în incinta sediului Instituţiei Prefectului?”. Aşteptăm răspunsul scris pe adresa de email a redacţiei, contact@infotulcea.ro

Şi până la urmă ce a vrut Anca Dragu?

Chiar dacă Anca Dragu pare că a venit la Tulcea doar „pentru a evalua logistica centrului de vaccinare de la Sala Dan Pohariu”, o logistică despre care nu e cazul să comentăm pentru că ar fi de prisos (mii de tulceni au trecut pe acolo şi au lăsat aprecierile la intrare, mai ales în lunile de iarnă când era mai frig ca afară – n.n.), totuşi cele câteva ore petrecute aici de înaltul demnitar de stat ar fi trebuit să aibă şi un motiv mult mai serios. Probabil că vom afla asta pe parcursul zilei de azi, într-o postare de pe pagina sa de socializare şi asta pentru că măcar ieri la Galaţi motivul a fost unul chiar foarte serios: o poză cu pisica prefecturii.

Prin cele scrise mai sus nu vrem „să arătăm pisica” şi nici „să rupem pisica în două”, două expresii cu tâlc din popor, ci doar să prezentăm o realitate politică a zilelor noastre, O realitate care nu are chiar nimic în PLUS, unii ar spune chiar ba dimpotrivă…

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE