fbpx
Tulcea

ALERTĂ PNRR: Zero jaloane îndeplinite în Trimestrul 1 din 2023

USR cere Guvernului să rezolve urgent solicitările Comisiei Europene pentru a nu pierde banii din tranșa a doua din PNRR. Guvernul a înregistrat cel mai slab trimestru de până acum de când se implementează Planul Național de Redresare și Reziliență: zero jaloane sau ținte finalizate conform regulamentelor, se arată în ultimul raport de monitorizare publicat de MonitorPNRR.ro.

Până în prezent, România a ratat îndeplinirea la timp a 44% dintre jaloanele din PNRR.

– Situația privind implementarea celui mai mare program de reforme și investiții pe care la avut la dispoziție România în ultimii 30 de ani tinde să devină dramatică din cauza blocajelor pe care actuala Coaliție aflată la guvernare le-a generat prin incompetență și lipsă de interes. În acest moment, continuarea implementării PNRR, inclusiv investițiile masive în școli, spitale sau autostrăzi, este blocată în 4 puncte esențiale:

– Cereri de plată întârziate și incomplete;
– Rămânem fără bani pentru investiții. Aprobarea cererilor de plată trebuie să țină pasul cu investițiile lansate, investiții care nu mai pot fi finanțate din PNRR după 2026;
– Negocierile privind reducerea alocării din PNRR, fără care nu putem face următoarea cerere de plată;
– Negocierea pentru REPowerEu, adică 1,4 miliarde de euro în plus pentru România.

Cristian Ghinea: „Zilnic vedem noi anunțuri de proiecte lansate prin PNRR, este plină comunicarea primarilor PSD și PNL de reușite prin PNRR, iar acest lucru ne oferă dimensiunea reală a schimbărilor pe care PNRR, program pentru care USR a muncit enorm, le aduce României la toate nivelurile ei, indiferent de culoarea politică a administrației.
România reală, acolo unde trăiesc oameni și au nevoie de școli, creșe, spitale, autostrăzi.
În același timp, șefii de la București ai primarilor de la PSD și PNL se încăpățânează să nu taie pensiile speciale, să încerce să slăbească
Pilonul 2 de pensii, să căpușeze în continuare companiile de stat, să
gâtuie vocea avertizorilor de integritate, să-și conserve interesele,
chiar dacă asta ne costă banii cu care am putea moderniza țara asta.  PNRR nu este al celor care l-au făcut sau al celor care îl implementează, este al nostru, al tuturor, ca societate.

Guvernul trebuie să înceteze să încerce să fenteze prevederile din jaloanele PNRR, să taie pe bune pensiile speciale, să facă toate reformele și să aducă banii din PNRR care schimbă viața românilor. Mai au câteva zile să încerce să evite tăierea unor sute de milioane de euro din Cererea de Plată numărul 2”.

Raportul complet, pe MonitorPNRR.ro, https://monitorpnrr.eu/buletin-de-sanatate-pnrr-nr6

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE