fbpx
Prefectura

Alo, Prefectura? Când e referedum la I.C. Brătianu?

Pe surse, referendumul pentru demiterea din funcţie a primarului comunei I.C. Brătianu, Alexe Iordan, a fost stabilit pentru data de duminică,21 august 2022. În luna martie, în baza unui ordinului de prefect, a fost stabilită o Comisie pentru acest referendum din care face parte o judecătoare de la Judecătoria Măcin, un consilier judeţean şi un consilier local de la I.C. Brătianu.

În spatele uşilor închise, azi de la ora 10, şedinţa privind organizarea acestui referendum a avut loc la sediul prefecturii. Nicio informaţie n-a „transpirat” în spaţiul public, oarecum motivat: Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea nu mai are purtător de cuvânt de la o vreme.

Fiind un eveniment considerat mai puţin important decât mesajul de Rusalii al prefectului sau participarea acestuia ca invitat la vreun vernisaj de artă, Referendumul de la I.C. Brătianu nu a făcut obiectul vreunei comunicări din partea Cancelariei Prefectului. Posibil ca aceasta, Cancelaria, să fie şi străină de subiect, ceea ce nu e de mirare: a fost străină şi de altele, cum a fost regulamentul parcărilor …

Legat de acest Referendum, o premieră în administraţia publică locală din judeţul Tulcea, primarul comunei I.C. Brătianu, Alexe Iordan, ne-a declarat: „Am auzit că ar fi stabilit ca data referendumului să fie pe 21 august, dar eu nu ştiu nimic, nu am fost anunţat oficial. Ar fi trebuit şi noi să avem un reprezentant în comisie, nu doar reprezentantul desemnat de majoritatea din consiliul local, dar asta e altă poveste. ”

În cazul în care până la urmă acest referendum va avea loc în luna august, asta pentru că există unele „variante de lucru” ca acesta să fie suspendat, prezenţa minimă pentru validarea referendumului este de 30% din totalul populaţiei cu drept de vot, iar dacă 25 % dintre alegători votează pentru demiterea primarului, acesta îşi pierde mandatul de a doua zi.

Vom reveni!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button