Ştirea zilei

Ambasadorul Bulgariei a venit cu voluntari după refugiați la Isaccea!

Ambasadorul Bulgariei, Radko Vlaykov, alături de Georgi Vodenski, prim secretarul oficiului consular, au fost prezenți azi la Isaccea pentru a verifica dacă pe bacul ce asigură traversarea Dunării se află și cetățeni bulgari. 

Spre deosebire de Consulatul Turciei de la Constanța care a ținut o strânsă comunicare cu reprezentanții Consulatului Turciei de la Odessa pentru a asigura trecerea cu prioritate a cetățenilor turci din Ucraina (peste șase sute), reprezentanții Ambasadei Bulgariei de la București au venit la Isaccea împreună cu voluntarii din Varna și Sofia. Nu știm, dacă în cursul zilei de azi voluntarii bulgari au avut și treabă sau au stat degeaba, cu mâinile în sân, cert e un lucru: nu au fost, ca în cazul turcilor, autocare cu sute de refugiați…

,,Astăzi au fost voluntari bulgari care au venit din Varna și Sofia, din proprie inițiativă, să preia familii care au ajung pe jos la Isaccea. Nu este nevoie de asistență consulară. Cât despre transport, acesta poate fi asigurat de bulgarii prezenți la fața locului, care au asistența guvernatorului regional al Varnei – domnul Blagomir Kotsev – care, în caz de nevoie, poate oferi cazare celor aflați în nevoie.” a declarat oficialul bulgar.

 

Back to top button