Tulcea

Andaluzia LUCA – Partidul Social Democrat: Am ajuns la concluzia că trebuie să devin primar ca să pot într-adevăr să schimb lucrurile!

- articol de informare electorală

Dragi tulceni,

Fie că sunteți simpatizanți ai mei, fie contestatari, trăiți, trăim cu toți în același oraș pe care îl iubim dar care nu ne place.

Acum nu mai vorbim despre PSD, PNL, USR și lupte politice. Vorbim strict despre felul în care arată astăzi Tulcea, de nenumăratele probleme pe care le are, de calitatea vieții dumneavoastră, a vieții noastre.
Căci și eu trăiesc, muncesc, circul, merg la cumpărături, merg la piață, la fel ca dumneavoastră, îmi rup mașina pe aceleași străzi cu piatră cubică sau cu gropi, n-am unde parca, rămân fără apă când e o avarie.

Traversăm veri prea călduroase în care m-aș ascunde de arșiță pe aleile umbrite ale unui parc, avem ierni prea geroase și prea multe străzi în pantă pe care alunec cu încălțămintea mea cu toc – că-s mică de înălțime și mai mereu port tocuri.

Și, ca și dumneavoastră, mă enervez, mă plâng, mai și înjur.

Mi-e ciudă că de atâția ani avem o faleză urâtă, că turiștii folosesc orașul nostru doar pentru tranzit către Deltă, că e mizerie, că nu avem un Aqua-park sau măcar un bazin în aer liber. Mă doare când copii se joacă printre blocuri, printre mașini și betoane. Și lista poate continua, știți bine.
Știm cu toți.

Și ce-ați făcut, doamnă, în ultimii 4 ani, cât ați fost în administrația locală? – m-ați întrebat.
Și eu, în locul dumneavoastră, m-aș întreba același lucru.

Vă datorez niște explicatii. Sunt lucruri despre care n-aș fi vrut să vorbesc, tocmai ca să nu pară că mă disculp sau nu-mi asum. Dar e sigura cale prin care pot raspunde la întrebarea de mai sus.

Oameni buni, decizia nu a fost la mine.

Funcția de viceprimar e complicată: pare importantă, dar e o funcție de subordonare.
E o funcție de execuție, nu de decizie.

Viceprimarul primește delegări de la primar pentru perioade nedeterminate. În sensul că săptămâna asta primarul poate decide ca adjunctul său să se ocupe de ceva, pentru ca peste două săptămâni să se răzgândească și să-i transfere alte atribuții.
Mi s-a întâmplat (prea) des asta.

Primarul decide ordinea de zi – respectiv ce se discută sau nu în ședința de consiliu

Primarul poate bloca proiecte și a făcut-o.

Primarul controlează banii.

Degeaba am avut în atribuții serviciile publice. Am făcut cât a ținut de mine. Controlul banilor era în altă parte.

Există strategii mereu actualizate pentru asfaltarea străzilor. Au fost blocate prin amânări repetate.

Să vedem cum stau lucrurile cu faleza.
Până nu demult, aceasta avea 4 proprietari: Consiliul Local, Consiliul Județean, APDM și Apele Române. Primarul a refuzat să-și asume să facem în așa fel încât aceasta să devină eligibilă pentru a obține fonduri europene. Eu am inițiat de 4 ori proiectul de hotărâre și l-am supus votului plenului Consiliului Local. Consilierii PNL s-au opus acestui acest transfer și au blocat proiectul.

Aportul meu la realizarea acestui proiect a constat în faptul că timp de 8 luni am luptat să transferăm o parte din faleză, din domeniul public al municipiului Tulcea în domeniul public al Consiliului Județean. Era nevoie ca faleza sa aibă un singur proprietar pentru a accesa fonduri pe Programul Operațional Infrastructură Mare pentru amenajarea falezei, iar singurul care putea face asta era Consiliul Județean.
Am reușit.

Aș vrea să știți cum au stat lucrurile și cu fondurile europene pentru oraș.
Am avut atribuții pe direcția care se ocupă de acest domeniu doar in ultimii doi ani și am reușit să urnesc lucrurile în mai multe direcții.

Au început deja lucrările pe malul lacului Ciuperca pentru amenajarea unui loc de picnic și recreere.

A fost depus deja proiectul pentru refacerea principalelor străzi cu piatră cubică, pe care vor circula autobuze electrice. Vor veni banii. E o certitudine.

E o certitudine și că se vor anvelopa blocurile de pe faleză pe bani europeni.

N- am să vă vorbesc despre tot ce am încercat și (încă) nu mi-a ieșit, că iar o să înceapă corul bocitoarelor să strige că ma victimizez.

Concluzionez.
Ce-am făcut la primărie in ultimii patru ani? Am încercat sa schimb lucrurile.
Și am învățat. Chiar și din greșeli.
Și am ajuns la concluzia că trebuie să devin primar ca să pot într-adevăr să schimb lucrurile.

Merităm un oraș civilizat
Și meritați un primar căruia sa i pese de tulceni.

#meritămunoraș#meritațiunprimar

Andaluzia LUCA
– candidat pentru funcţia de primar al Municipiului Tulcea

Material realizat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, la comanda PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT – ORGANIZATIA JUDETEANA TULCEA CMF21200019

Back to top button