Ştirea zilei

Anunţ cutremurător al ARBDD: S-au depreciat păstrugile!

Printr-un comunicat de presă remis azi de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării jurnaliştilor acreditaţi la această instituţie aflăm, cu stupoare, că o specie de sturion foarte apreciată, aşa cum este păstruga, s-a … depreciat! Cutremurătorul anunţă vine la aproape o săptămână după o acţiune de combatere a braconajului piscicol și protejare a speciilor prohibite la capturare în  Rezervația Biosferei Delta Dunării. Pentru conformitate, reproducem această enormitate ca atare:

„În data de 20.10.2021, inspectorii ecologi din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au desfășurat mai multe acțiuni specifice de control în sectorul maritim al RBDD pentru verificarea respectării prevederilor legale privind activitățile de pescuit comercial, cu accent pe protejarea speciilor prohibite la capturare.

În urma verificărilor au fost confiscate circa 400 m de unelte tip setcă monofilament și circa 300 m de unelte tip setcă fir textil cu mărimea ochiului între 40 și 100 mm, dimensiune interzisă a fi folosită în Marea Neagră conform Ordinului 1369/2018 privind caracteristicile tehnice și condițiile de folosire a uneltelor admise la pescuitul comercial.

Au fost găsite în plase și eliberate în mediul natural 4 exemplare de păstrugă precum și 2 exemplare de rechin. Unele exemplare erau vii, altele însă erau deja depreciate.se arată în comunicatul de presă trecut şi pe sub atenta cenzură a încă guvernatoarei ARBDD, Atena Groza!

Că tot veni vorba de „exemplare depreciate„.  Dacă USR a ieşit  de la guvernare şi dacă tot a schimbat din funcţii Florin Cîţu secretari de stat şi subsecretari de stat pe bandă rulantă, de ce propunerea de guvernator politic girată de către Dacian Cioloş încă mai e în funcţie? Un posibil răspuns corect ar fi … de „Delta Vie”! Băieţii deştepţi ştiu de ce! 2 10, 2 10…

Back to top button