Ştirea zilei

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale reamintește că începând cu data de 08 februarie 2021 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat activitatea de eliberare de adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 “Bunăstarea animalelor”, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de angajament 2021.

Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2021, pentru Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări.

Până în prezent, APIA a încheiat Convenții cu următoarele instituții bancare și nebancare și cu cele două fonduri de garantare, respectiv Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile mici și mijlocii (FNGCIMM):

APIA – BRD – FGCR
APIA – CEC Bank – FGCR/FNGCIMM
APIA – Credit Agricole – FGCR
APIA – Creditcoop – FGCR
APIA – Eximbank – FGCR/FNGCIMM
APIA – FRGCIP – IFN SA
APIA – Intesa SanPaolo – FGCR
APIA – Libra Internet Bank – FGCR
APIA – OTP – FGCR
APIA – Patria Bank – FGCR
APIA – Raiffeisen Bank – FGCR
APIA – Banca Românească – FGCR
APIA -Techcventures – FGCR
APIA – Banca Transilvania – FGCR/FNGCIMM
APIA – Unicredit – FNGCIMM
Prin adeverință se confirmă valoarea de 85% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2021.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru Plățile privind bunăstarea animalelor, anul de angajament 2021.

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/ FNGCIMM se regăsesc postate pe site-ul instituției www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

Back to top button