fbpx
Ştirea zilei

Aproape 9 milioane de lei pentru Tulcea şi Sarichioi prin POR 2014-2020

Municipiul Tulcea şi comuna Sarichioi vor primi aproape 9 milioane de lei prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 pentru lucrări ce vizează eficientizarea energetică a unor unități medicale și școlare, cât și creșterea calității vieții populației.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 25 de contracte de finanțare, în valoare totală de 109.983.910,67 de lei, două dintre contractele cu beneficiari instituţii publice fiind din judeţul nostru.

Cel mai consistent, ca şi valoare, proiect cu beneficiar din judeţul Tulcea este contractul de finanțare pentru  eficientizarea energetică a imobilului Corp C1 situat pe strada slt. Gavrilov Corneliu, din municipiul Tulcea, spațiu în care își desfășoară activitatea Curtea de Conturi și Direcția Generală de Asistență și Protecție Socială.

Investiția va fi realizată de Consiliul Județean Tulcea, contractul de finanţare are o valoare de 5.272.676,62 lei și investiţia este finanțată prin mecanismul ITI, Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3, prioritatea de investiții 3.1 sprijinirea eficienței energetice.

Prin proiect se vor efectua lucrări de izolare termică și hidroizolare a anvelopei clădirii.

Intervenții : șarpantă, învelitoare, finisaje interioare, pardoseli, pereți și tavane, instalații electrice și sanitare.

Sistemul de încălzire utilizat va folosi energiile neconvenționale (pompa de căldură aer – apă și panouri solare cu panouri

vidate pentru apa calda menajeră )  iar corpurile de iluminat existente vor fi înlocuite cu tehnologie LED.

Al doilea proiect ca valoare a contractului de finanţare este contractul pentru eficientizarea energetică și modernizarea Școlii nr.1 din localitatea Sarichioi, comuna cu acelaşi nume.  Pentru realizarea investiţiei comuna Sarichioi va beneficia de suma de 3.273.761,52 lei

Potrivit primarului Vitali Finoghen, la această şcoală – foarte important de subliniat – activitatea şcolară nu va fi afectată absolut deloc pe parcursul anului şcolar 2021-2022 şi asta pentru că principalele investiţii se vor viza fostul atelier şcolar.

Va fi o eficientizare energetică a întregului complex şcolar, însă prin acest proiect vom realiza o modernizare amplă a corpului de clădire în care se afla înainte atelierul şcolii. Aici vom amenaja o sală de sport pentru elevii şcolii dar şi trei laboratoare şcolare, dotate cu tot ceea ce este necesar” a declarat primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button