fbpx
Comunicate

Aproape trei mii de tulceni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

 În primele unsprezece luni ale anului 2023 ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 2822 de persoane, dintre care 1462 de femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1476 au peste 45 de ani, 256 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 366 au între 25 și 35 de ani, iar 724 sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1269 provin din mediul urban, iar 1553 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1146), urmate de cele cu studii generale (786). Numărul celor cu studii profesionale este de 652, iar cei cu studii primare sunt în număr de 135.

Dintre persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, 534 de  persoane au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, până la data de 30.11.2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 7344 de persoane.

Comunicat de presă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE