fbpx
ComunicateŞtirea zilei

Arestat pentru conducerea unui vehicul cu o concentrație de 2,59 g%0 alcool pur în sânge!

  În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală  privind pe inculpatul C.A., cercetat  pentru săvârșirea și în stare de recidivă postcondamnatorie , a infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 16.05.2024, în jurul orei 12.30, inculpatul C.A. care, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice,  a condus un autoturism  marca Daewoo Kalos pe  DN 22-E 87, pe ruta Tulcea- Cataloi însă,  la scurt timp după ieșirea din mun. Tulcea, inculpatul a  pierdut controlul volanului iar autoturismul condus de acesta a părăsit partea carosabilă și intrat în coliziune cu mal de pământ.

În urma deplasării la locul accidentului și a verificărilor efectuate de către organele de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier –I.P.J. Tulcea,  s-a constat că C.A deține un permis de conducere valabil, redobândit în anul 2023 ( după ce permisul  anterior i-a fost anulat în urma unei condamnării definitive la pedeapsa închisorii, cu suspendarea executării pedepsei, pentru fapte similare) și întrucât acesta emana miros de alcool, a fost supus prelevării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care s-a constat că inculpatul  avea o concentrație de 2,59 g%0 alcool pur în sânge.

Întrucât fapta inculpatului C.A. prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice, la data de 17.05.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar inculpatului C.A. i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .

         Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie  .  

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE