Ştirea zilei

Pe ploaie, pompierii voluntari şi privaţi sting focul la Stadionul Cozma Zaiţ!

După 2 ani de pauză, azi 8 iunie 2022 s-au reluat concursurile serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă. Pe stadionul Cozma Zaiţ din municipiu se desfășoară etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă.

La start, s-au prezentat șase Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență, respectiv SVSU Jijila, SVSU Valea Nucarilor, SVSU Luncavița, SVSU Topolog, SVSU Nufăru şi SVSU Turcoaia.

De asemenea, echipajelor de pompieri voluntari li s-au alăturat, din totalul celor cinci care sunt autorizate la nivelul judeţului Tulcea, și două echipaje de lucrători ai Serviciilor Private pentru Situații de Urgență, municipiul Tulcea, – SPSU „Rivergate” Tulcea și SPSU „Vard” Tulcea.

Dintre obiectivele concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, enumerăm pe cele mai importante:
✔ dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
✔ evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
✔ popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
✔ dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Probele de concurs sunt – Pista cu obstacole pe 100 de metri, Ștafeta 4 x 100 de metri şi Dispozitivul de intervenţie.

Back to top button