fbpx
Arte

Artista tulceană Elena Orbocea, continuă povestea Micului Prinț

Pentru a doua oară, creatoarea de artă plastică Elena Orbocea reprezintă județul Tulcea la prestigioasa expoziție tematică „Micul Prinț”, organizată și găzduită de secția de artă a Muzeului Județean Satu Mare, prin grija artistei Cristina Gloria Oprișa. Ajunsă anul acesta la cea de-a XXVII-a ediție, expoziția are caracter internațional, reunind peste două sute de participanți din țară și străinătate și se adresează atât picturii, cât și graficii, tapiseriei, artei decorative, fotografiei și sculpturii. Artiștii care au acceptat provocarea de a se înscrie cu lucrări la ediția curentă a expoziției, au avut de reflectat asupra temei propuse pentru acest an și anume „Îmblânzirea”.

Universul reflectat de Antoine de Saint Exupery în opera sa definitorie „Micul Prinț” a fost deschis publicului larg, cu prilejul celei de-a XVIII-a ediții a Nopții Muzeelor organizate la Satul Mare, eveniment care a atras peste 3000 de vizitatori, având ca referențial nu doar expoziția „Micul Prinț”, ci și spectacole de teatru, o vânătoare de comori, o expoziție de carte veche și întâlniri cu cavaleri și prințese, organizate sau găzduite de diferite instituții de cultură din Satu Mare.

Așadar galeria artistică dedicată Micului Prinț deschisă publicului în perioada 14 mai-14 iunie a.c., marchează încă o notă vibrantă în viața universului pe care Antoine de Saint Exupery l-a dăruit umanității.

La ediția precedentă a evenimentului, artista tulceană Elena Orbocea a participat cu una din cunoscutele ei statuete, o întruchipare a Micului Prinț.

„A fost considerat de doamna Cristina Gloria Oprișa, organizatoarea evenimentului, mascota ediției. Oamenii își făceau fotografii cu el și am realizat chiar și o scurtă animație, care a fost folosită în prezentarea expoziției. Pentru anul acesta, am realizat o lucrare în ulei pe pânză, am optat pentru pictură, ilustrând portretul prințului, alături de prietena sa, vulpea, o lucrare pe dimensiunea de 70 x 80 centimetri ”, a declarat Elena Orbocea, artista fiind la a patra sa participare la evenimente culturale dedicate artei plastice organizate în Satu Mare, cu două participări la „Micul Prinț” și alte două în cadrul saloanelor expoziționale cu titlul „Semn tainic”.

Licențiată a Universității „Dunărea de Jos”, Galați, Facultatea de Litere, absolventă a cursurilor de master din cadrul Universității „Ovidius”, Constanța, Facultatea de Arte, în prezent secretar literar al Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, Elena Orbocea este nu doar membră a UNITER, ci și, în calitatea sa de artist plastic, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Comunicat Centrul Cultural Jean Bart

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button