fbpx
Arte

Ce n-a văzut Parisul: Tablou de patrimoniu cultural naţional expus la Muzeul de Artă!

- lucrarea ”Bătrână între două fete” – ulei/carton, autor Victor Brauner (1903 – 1966) a fost solicitată acum un an la o expoziţie din Paris, dar a fost păstrată la Tulcea

Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2, invită publicul să aprecieze lucrarea ”Bătrână între două fete” – ulei/carton, autor Victor Brauner (1903 – 1966). Lucrarea, clasată în categoria Tezaur a patrimoniului cultural național, face parte din colecția de pictură a Muzeului de Artă Tulcea și este expusă în cadrul expoziției permanente. 

Victor Brauner este unul dintre cei mai valoroşi pictori din ţara noastră, iar lucrările sale din colecţia Muzeului de Artă Tulcea sunt solicitate tot mai des la expoziţii în străinătate. De exemplu, această lucrare, expusă pentru o scurtă vreme şi la un prestigios salon de artă de la Strassbourg, a fost solicitată acum un an la o expoziţie din Paris, dar a fost păstrată la Tulcea din motive de pandemie Covid 19. De azi, tulcenii pot vedea prin urmare ce a vrut dar nu a văzut Parisul.

 Pictura mea este autobiografică. Aici îmi povestesc viața. Viața mea este exemplară pentru că este universală. Ea povestește toate reveriile primite, în forma lor și în timpul lor.” (Victor Brauner)

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button