fbpx
Anunţuri

Asociaţia Eliot House a implementat Proiectul „FII CONŞTIENT NU DEPENDENT!”

- proiect cofinanţat de UAT Municipiul Tulcea

Comunicat de presă

Asociatia Eliot House  a desfășurat   proiectul „FII CONŞTIENT NU DEPENDENT!” –în perioada mai –  noiembrie 2022 .

Proiectul a fost  cofinanțat de UAT Municipiul Tulcea și a avut ca și

Obiectiv general: Initierea unei campanii nationale de informare si educare a adolescentilor si tinerilor asupra riscurilor consumului de tutun, alcool si droguri.

Campanie de promovare a sanatatii cu scopul cresterii nivelului de informare cu privire la efectele nocive pe care le poate avea consumul de droguri, tutunul si  alcoolul asupra organismului uman

Acest proiect s-a dorit  a reprezenta puncul zero in ceea ce priveşte initierea unei  campanii locale de informare si educare a adolescentilor si tinerilor asupra riscurilor consumului de tutun, alcool si droguri.

Comportamentul antisocial nu reprezinta o etapă normală a dezvoltării comunitatii şi e considerat ca fiind un fenomen care poate conduce la  comportament agresiv  cu consecinţe grave. De asemenea, consumul de tutun, alcool si droguri  poate contribui la crearea şi menţinerea unui mediu de teamă şi intimidare în societate  cu consecințe din cele mai grave asupra evolutiei dezvoltării fiecarui individ . Fiind un fenomen practic nou, se impune de urgenta initierea unei  campanii locale de informare si educare a adolescentilor si tinerilor inca de pe bancile scolii  asupra riscurilor consumului de tutun, alcool si droguri.

Din obiective specifice :

  1. a) cresterea nivelului de informare a elevilor si nu numai din scolile mun.Tulcea cu privire la efectele nocive pe care le poate avea consumul de tutun, droguri si alcool asupra organismului uman

b)sustinerea la nivel local, national si international a unei Campanii de promovare a sanatatii (antitutun, antialcool,antidrog)

Acțiunile de creștere a conștientizării efectelor ce le poate aduce consumului de tutun, alcool si droguri, au ca obiectiv cresterea atractivitatii fata de serviciile oferite de persoane specializate si cabinetele medicale si psihologice in abordarea directa a problemei incluziunii sociale, a prevenirii și combaterii anxietatii si comportamentelor anti sociale , discursului instigator la ură si discriminării de orice fel.

Această acţiune a fost cofinanţata de UAT Municipiul Tulcea

ASOCIAŢIA ELIOT HOUSE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE