fbpx
Ştirea zilei

Asta-i ultima: RO-ALERT de ploaie cu …drone pe graniță!

Pentru opt localități de pe granița cu Ucraina a fost emis în această noapte un mesaj RO-ALERT cu următoarele avertizări:

Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian! Păstrați calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost rămâneți în interiorul casei departe de geamuri și pereți exteriori Durata estimată 90 min.

Mesajul a fost transmis după miezul nopții, respectiv cu puține minute înainte de ora 1 in localitățile Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia Veche, Somova, Pardina și Văcăreni.

Potrivit informațiilor oficiale, un atac cu drone rusești a avariat in această noapte infrastructura din portul Izmail, din Ucraina.

Cel puțin șase persoane au fost rănite, potrivit guvernatorului regiunii Odesa, care susţine că au fost înregistrate pagube însemnate în ceea ce priveşte infrastructura civilă.

Izmail este unul dintre cele mai mari porturi fluviale pentru cereale din Ucraina și este situat pe Dunăre, la granița cu România, aproape de localitatea Plauru din comuna Ceatalchioi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button