fbpx
Cultură Culte

Asta ne mai lipsea: Grevă japoneză la Bibliotecă!

Alături de colegii lor din muzeele și bibliotecile din toată țara, majoritatea covârșitoare a salariaților Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea participă la Greva japoneză organizată azi, 4 aprilie 2024, de către Federația Sindicală CULTURMEDIA, afiliată Confederației Naționale Sindicale CARTEL ALFA.” – este mesajul transmis în spațiul public de reprezentanții sindicatului bibliotecii aflate în subordinea Consiliului Județean Tulcea. Pe lângă atâtea probleme globale, naționale, județene și locale, asta ne mai lipsea: un sâmbure de nemulțumire și la bibliotecă.

Revendicările bibliotecarilor din Federația Sindicală Culturmedia  sunt multe și nu privesc doar nivelul de salarizare, cum ar fi tentați să creadă unii, ci, printre altele, acelea de a ”atrage atenția asupra degradării cronice a mediului profesional în care își desfășoară activitatea salariații din muzeele și bibliotecile publice din România”.

De aici fiecare înțelege ce vrea, dar trebuie subliniat și faptul că protestatarii de la Tulcea și-au pus banderole pe braț mai mult din solidaritate cu colegii din țară și tocmai pentru a atrage atenția guvernanților că bibliotecar este și cel ce are locul de muncă într-o bibliotecă publică și cel ce are locul de muncă într-o școală și normal ar fi să aibă salarii similare. Mai mult, la protest a participat, cum se vede din fotografia de mai sus și managerul bibliotecii, Ligia Dima, tot din solidaritate cu colegii din țară, ceea ce e de apreciat. Mai ales că a fost o dovadă de solidaritate sinceră și nu ca aceea manifestată în această perioadă de oameni politici care se solidarirează cu toate categoriile sociale, cel puțin până pe 9 iunie 2024, spre miezul nopții…

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE