Cultură Culte

Criticul de film Victor Morozov, moderatorul controversei culturale a momentului

În lumea culturală românească s-a născut o controversă pornind de la un film de scurt metraj regizat de Radu Jude. Jonglând cu o temă rasială şi cu implicarea în istorie, a unor intelectuali seduşi neatent de aceasta; filmul porneşte de la “meme-ul” postat nu cu multă vreme de Vladimir Tismăneanu pe pagina sa personală facebook, unul cu iz rasist, postare ştearsă de altfel de acesta şi pentru care a prezentat public scuze.

Filmul regizat de Radu Jude se numeşte “Stimaţi oameni de cultură” şi a fost făcut cu sprijinul Festivalului Filmului European, ediţia XXIV.

Contestatarii lui vehemenţi au fost – oarecum firesc –  Vladimir Tismăneanu şi Mircea Mihăieş personalităţi marcante ale culturii române.

Pornind de la această controversă, organizatorii festivalului au programat pentru dată de mâine, 11 iunie, la orele 19.00 o dezbatere online.

Controversa culturală a momentului are legătură cu Tulcea doarece moderatorul dezbaterii va fi tânărul Victor Morozov, un foarte talentat şi promiţător critic de film, născut şi crescut în Tulcea şi care şi-a desăvârşit studiile de cinematorgrafie în Franţa, la prestigioasa Universitate din Grenoble, în prezent la Trinity College Dublin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button