Au mai rămas doar 26 de infectaţi COVID-19 din Tulcea!

Astăzi, 02.05.2020, din judeţul Tulcea infectaţi COVID-19 şi, fireşte, internaţi în spitalele din judeţele Tulcea şi Constanţa, mai sunt doar 26 de persoane. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică prin comunicatul emis zilnic de Instituţia Prefectului din judeţul Tulcea a decedat o persoană (femeie de 62 de ani din Babadag), s-au vindecat 27 de persoane iar la această dată mai sun în spitale doar 26 de persoane la care prezenţa coronavirusului a fost confirmată prin testare COVID-19. Faptul că marea majoritate a persoanelor la care s-a confirmat prezenţa virusului au supravieţuit, adică au fost declarate vindecate şi externate, ar trebui să ne bucure. Aşa cum ar trebui să ne bucure şi faptul că marea majoritate a internaţilor, 18 la număr din totalul celor 26, se află la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, adică sunt cu forme uşoară de boală, nu au alte afecţiuni cronice iar şansele lor de vindecare sunt foarte mari.

Publicăm mai jos Comunicatul emis azi de Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea cu date actualizate la ora 13.00

Până la data de 02.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 360 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in scadere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 99 persoane si au intrat un număr de 15 persoane. Până la data de 01 mai 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4196 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 87 persoane. Până la data de 02 mai 2020 au ieşit din perioada de carantină 503 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 297.

De asemenea, până la această dată au fost testate 1.196 de persoane, 24 persoane fiind testate ieri 01.05.2020. Din cele 1.196 de persoane testate până în prezent au fost confirmate 53 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 26 de persoane sunt încă internate din care 18 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 27 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 02 mai 2020 s-au efectuat controale la 106 locuinte, din care la 95 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 21 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 526 persoane, dintre acestea 435 de către lucrători ai Poliţiei şi 91 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 25.000 lei (25.000 lei de catre Jandarmerie)

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 01.05.2020, 25 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 10 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 82.700 lei, din care 66.000 lei aplicate de poliţişti si 16.700 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.613 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.104.739 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Back to top button