Bătut şi înecat? Un tânăr căutat în apa Dunării

Încă din data de 23 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizati cu privire la dispariția unui tânăr de 26 de ani, din Sulina, în împrejurări necunoscute. Încă din momentul sesizării au fost efectuate căutări în apele fluviului Dunărea de către reprezentanții ISU Tulcea. Suplimenrtar în cauză a fost dispusă măsura căutării la nivel național, datele persoanei fiind introduse in Aplicația specifică.
Potrivit unei informaţii de presă a purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, „verificările efectuate până în prezent nu au condus la indicii din care să rezulte faptul că persoana dispărută ar fi fost implicată intr-o altercatie fizică cu alte persoane înainte de momentul dispariției. La momentul actual, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea continuă cercetarile privind dispariția”.

Pompierii solicitaţi pentru noi căutări abia azi

Chiar dacă evenimentul dispariţiei tânărului, despre care s-a aflat abia azi că este căutat în Dunăre, s-a petrecut înainte de sărbătorile de iarnă de anul trecut, căutări au mai fost şi la sfârşitul anului trecut dar nu făcute public de anchetatori. Abia azi, după ce s-a confirmat dispariţia de către Poliţie şi reprezentanţii ISU Delta au făcut unele precizări.

„Da, am fost solicitați de către Poliția Transporturi astăzi pentru a căuta persoana dispărută. În data de 23,24 și 26.12, au mai fost efectuate căutări, la solicitarea organelor de cercetare penală, fiind utilizate mai multe procedee specifice.
Referitor la conținutul comunicatului prin care se menționează că nu a fost folosit sonarul (sau că acesta a fost stricat) menționăm că în primele 2 zile a fost utilizată o ambarcațiune de tip IB5 (din aluminiu), care nu este dotată cu sonar, dar care permite căutarea prin dreptul malurilor, unde pot exista crengi, rădăcini, iar utilizarea sonarului nu ar fi fost oportună din pricina elementelor aflate în suspensie sub luciul apei. În cea de a treia zi a fost utilizată o ambarcațiune tip RIB (cu chilă rigidă și borduri moi), dotată cu sonar, care a efectuat căutări în zonele de mijloc ale canalului, din locul indicat, până la farul nou, aproape de vărsarea Dunării în mare.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

 

 

Back to top button