Este oficial! Se ÎNCHID școlile din cauza coronavirusului!

În această seară s-a aprobat închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 11.03.2020. Recomandarea fermă către copii și părinții acestora de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate.

,,În cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) s-a luat decizia de suspendare a cursurilor în toate unitățile de învățământ începând de miercuri, 11 martie și până duminică, 22 martie, cu posibilitatea prelungirii. Această măsură este una preventivă care nu are la bază considerente de ordin medical.”, a declarat Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației și Cercetării.

Școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie. Măsura a fost anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ludovic Orban, premierul interimar, spunea, luni dimineață, că măsura închiderii școlilor nu poate fi luată ușor. „O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban, premier interimar, după ședința conducerii PNL.

Back to top button