fbpx
Ştirea zilei

De Florii, măsuri sporite pentru siguranța cetățenilor

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii vor fi la datorie, având misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor ce se vor afla în spațiile publice.

Având în vedere că în această duminică se sărbătoresc Floriile, efectivele de ordine publică vor fi prezente pe timpul oficierii slujbelor religioase, fiind angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în cooperare cu Poliția.

Jandarmii vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor. Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață suficientă de distanțare fizică între persoanele participante.

Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor:

– să respecte indicațiile forțelor de ordine

– să păstreze distanța fizică și să respecte măsurile de protecție sanitară

– să adopte un comportament civilizat

– să dea dovadă de responsabilitate

– în caz de urgență, să apeleze numărul unic 112

Ne dorim ca toate aceste activități să se desfășoare în deplină siguranță, iar cetățenii să înțeleagă faptul că toate acțiunile noastre sunt preventive, prezența noastră având drept scop reducerea riscurilor de răspândire a coronavirusului.

Suntem convinși că la această sărbătoare a bucuriei, respectarea măsurilor de protecție sanitară va fi una asumată și conștientizată, așa încât să ne concentrăm pe prevenirea incidentelor care ar putea afecta ordinea publică.

Jandarmeria Română urează tuturor românilor care poartă nume de flori La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button